NOVÉ MESTO N. VÁHOM: Proti agresorovi zasahovali kukláči aj vyjednávač

  • Spravodajstvo
  • 21. augusta 2013, 13:22
  • Autor:sita

Kukláči zneškodnili muža, ktorý nožom s dvadsaťcentimetrovou čepeľou ohrozoval svojho 50-ročného brata aj policajtov. Situáciu sa podarilo dostať pod kontrolu policajnému vyjednávačovi. Incident sa stal v utorok v noci v Podolí v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Štyridsaťosemročný Ivan už v minulosti brata napadol a zranil, ten tentokrát ušiel z domu. Privolaní policajti sa agresora snažili vylákať von. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, útočník im s nožom v ruke hrozil, že ich zabije a z domu ich vynesú vo vreciach. Potom si zase nôž priložil ku krku a vykrikoval, že von ho nikto nedostane a zabije sa. Vyjednávač nakoniec muža prehovoril, aby odložil nôž, následne ho zadržali kukláči a predviedli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ ho obvinil z nebezpečného vyhrážania sa a útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na tri až osem rokov.

Policajti po skúsenosti z minulosti postupovali v tomto prípade opatrne. Ako uviedla Antalová, v novembri 2006 pri podobnom zákroku v Čachticiach, kde muž ohrozoval nožom svoju rodinu, zahynul mladý policajt, ktorý bol v tom čase na zákroku proti agresívnemu mužovi. Zomrel po jedinej rane do srdca, ktorú mu útočník uštedril spoza dverí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina