Šokovaní Maduničania nechápu, prečo sa František B. dostal na slobodu

  • Spravodajstvo
  • 20. augusta 2013, 10:11
  • Autor:jk

Len niekoľko dní pred smutným výročím ubitia dôchodcu Andreja Poláka, ktorý po útoku partie Rómov podľahol svojim zraneniam v nemocnici, Krajský súd v Trnave prepustil z väzby jedného z obžalovaných – Františka B.

Stalo sa tak po tom, ako začiatkom júla jeho konanie Okresný súd v Piešťanoch prekvalifikoval zo zločinu zabitia na prečin ublíženia na zdraví. Podľa hovorkyne trnavského súdu Viktórie Kurucovej celková lehota väzby po zmene kvalifikácie skutku uplynula, v takomto prípade nemôže trvať viac ako rok.
V stredu 21. augusta uplynú presne dva roky od napadnutia 63-ročného A. Poláka počas Cibuľových slávností v Maduniciach. V poradí už osemnásty ročník sa konal v obci aj minulý víkend. Podujatie prebehlo bez konfliktov za sprísnených bezpečnostných opatrení. Prepustený František B. sa síce po dedine pohybuje, avšak na slávnostiach sa neobjavil.
„Prijali sme špeciálne opatrenia. Neustále tu boli minimálne dve hliadky z Leopoldova posilnené o hliadku z Hlohovca,“ uviedol pre Piešťanský týždeň náčelník obecnej polície v Maduniciach Štefan Kessl.
O tom, prečo sú Maduničania znechutení z toho, čo sa deje, sa dozviete z obsiahleho materiálu v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa – číslo 35.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina