Mladí umelci získali ocenenia na Toccata art

  • Spravodajstvo
  • 20. augusta 2013, 12:39
  • Autor:MsÚ(j)

Aj tento rok sa v Piešťanoch predstavili mladí umelci, absolventi a študenti umeleckých akadémií, aby predviedli svoje umenie na 7. ročníku festivalu Toccata art.

Umelecká agentúra Toccata art už dlhodobo napĺňa svoj cieľ – zaradiť mladých umelcov, ktorí si v dnešnej dobe len ťažko hľadajú miesta pre svoje vystúpenia, do hudobného života. Hoci sú v umeleckej oblasti „nováčikmi“ a nemajú „zvučné“ mená, umelecká agentúra Toccata art pre mladých umelcov pripravuje a zabezpečuje miesta, kde môžu svoje hudobné umenie predviesť. Práve festival mladých umelcov v Piešťanoch im dáva tento priestor a možnosti.

V úvode festivalu sa predstavilo sláčikové Trio Varga. Program festivalu pokračoval koncertom Petra Nouzovského a Anety Majerovej. Klavírny recitál Marca Clavorà Braulina bol pre návštevníkov nezabudnuteľným umeleckým zážitkom. Na svoje si prišli aj milovníci operných a operetných melódií. Festival mladých umelcov zavŕšilo koncertom Mucha Quartet, v ktorom odzneli skladby Dmitrija Šostakoviča, Ilja Zeljenku a Antonína Dvořáka. Už tradične sa na záver festivalu odovzdávala cena za pôvodné autorské dielo a cena za najlepšiu interpretáciu. V mene primátora mesta Rema Cicutta ich odovzdala Petra Konečná. Tento rok si ceny odniesli Marco Clavorà Braulin a členovia Mucha Quartet.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián