V Piešťanskom týždni 34 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2013, 13:35
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní v dovolenkovom a letnom tempe. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Šokovaní Maduničania nechápu, prečo sa František B. dostal na slobodu
Len niekoľko dní pred smutným výročím ubitia dôchodcu Andreja Poláka, ktorý v Maduniciach po útoku partie Rómov podľahol svojim zraneniam v nemocnici, Krajský súd v Trnave prepustil z väzby jedného z obžalovaných – Františka B.
Pelotón cyklistov a korčuliarov v Piešťanoch po tretí raz

Námestie slobody sa zaplnilo ľuďmi, ktorí milujú dvojkolesových bezmotorových tátošov alebo na vlastný pohon využívajú inline korčule. V sobotu 18. augusta podvečer sa v Piešťanoch uskutočnil už tretí ročník podujatia Aupark Piešťany-inline.
Prvého septembra pristanú na letisku nemeckí klienti kúpeľov

Prvý september sa stane tak trochu zlomovým dátumom pre piešťanské letisko – na jeho plochu pristanú pasažieri prvého letu z Berlína. Pre nemeckých kúpeľných hostí sa tento rok majú uskutočniť ešte ďalšie tri takéto charterové lety a budúcu sezónu pravdepodobne až osem.
Na začipovanie štvornohých miláčikov majiteľom zostáva šesť týždňov   

Prechodné obdobie, kedy ľudia by mali dať začipovať svojich štvornohých miláčikov skončí 30. Septembra. Odvtedy  bude povinnosť čipovať platiť bez výnimky pre všetky spoločenské zvieratá! Podľa nového znenia zákona o veterinárnej starostlivosti platí od 1. novembra 2011 pre všetky novonarodené spoločenské zvieratá povinnosť ich označiť čipom. Pre zvieratá, ktoré sa narodili pred týmto dátumom stále plynie dvojročné prechodné obdobie. Aplikáciu transpondára – čipu môže vykonať iba veterinárny lekár. 
Piešťanec zo svetovej olympiády priviezol domov zlato

Netvári sa ako najväčší frajer na svete. Skôr naopak: Keď sa ho pýtame na medailu, ktorú len pred niekoľkými dňami priviezol z International Geography Olympiad  skromne poznamenáva, že nebol jediný. Keď padne otázka ohľadne jeho zásluh na historickom umiestnení tímu Slovenska, odpovie, že každý má rovnaký podiel. Jakub Konečný, dnes už bývalý študent Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch.
Dvojdňová skvelá hudobná smršť zasiahla hody v Trebaticiach

Trebatičania tak ako každý rok hodovali vo veľkom štýle. V piatok 16. a v sobotu 17. augusta nielen domácich pritiahli na slávnosti zvučné mená slovenských kapiel. Dvojdňový hudobný maratón odpálili hviezdy ako kapela Horkýže Slíže, Gladiátor, Slobodná Európa a ďalší.
Čachtice: Bátoričkina kvapka aj s majstrom katom

Už v sobotu 17. augusta môžete zažiť v Čachticiach festival s názvom Báthoričkina kvapka krvi. Deň sa začne odberom krvi v mestskom kultúrnom stredisku. Najvzácnejšiu tekutinu môžu bezpríspevkoví darcovia odovzdať v čase od 8.00 do 12.00 h. V priebehu dopoludnia až do večera bude na námestí v obci dobová kuchyňa, svoje umenie tu budú prezentovať sokoliari aj skupina historického šermu Taurus Ater, ktorí v pivnici Poľnohospodárskeho družstva ukážu i narážanie na kôl.
Americký futbalista Patrik Gunda v reprezentácii

V sobotu sa v Bratislave uskutočnil prípravný zápas a federálne derby amerického futbalu pod názvom Federal Bowl. Pre 3500 divákmi sa v ňom stretli reprezentácie Slovenskej a Českej republiky a zmerali si sily v tomto, na Slovensku netradičnom športe. Do slovenskej reprezentácie sa dostal aj Piešťanec Patrik Gunda. Bývalý hokejista sa americkému futbalu venuje rok a už sa mu podaril takýto úspech. 
PFK Piešťany prehral v Leviciach 0:5

V nedeľu poobede cestovali futbalisti Piešťan do Levíc, kde odohrali svoj tretí zápas v sezóne III. Ligy Západ. Zápas sa pre Piešťancov neskončil dobre a najmä štyri góly v druhok polčase rozhodli o výsledku 5:0 pre domáce Levice. PFK Piešťany je tak v novom ročníku súťaže stále bez bodu. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina