Hľadanie futbalového partnera je zatiaľ neúspešné

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. augusta 2013, 23:16
  • Autor:ip

Piešťanské zastupiteľstvo sa ešte počas aprílového zasadnutia zaoberalo dodatkom k zmluve o nájme futbalového štadiónu s P.F.K. Ešte predtým členovia finančnej a podnikateľskej komisie na marcovom stretnutí odporučili ukončiť doteraz uzavretú zmluvu a vyhlásiť novú verejnú obchodnú súťaž na prevádzkovanie štadiónu.

Mestská dvadsaťpäťka počas hodinovej diskusie nakoniec stiahla materiál o dodatku z rokovania. No rozhodli o vypracovaní výzvy na dodržiavanie záväzkov pre nájomcu futbalového štadiónu.
K vtedajšej situácii, pokiaľ by došlo k poslednému kroku – odstúpeniu od zmluvy s P.F.K. – a mesto by nenašlo iného prevádzkovateľa, sa primátor Remo Cicutto vyjadril takto: „Futbal sa hrá, my platíme energie tak či tak, nezáleží, kto to prevádzkuje. Výhodou vzťahu bolo, že investujú do majetku. Benefitom je, že mesto nemusí platiť mzdové náklad za personál. Je na zvážení, či to obetujeme. V pláne nemáme ani personálne, ani finančne prevádzkovať štadión. Momentálne s tým nerátame.“
Už bývalý predseda predstavenstva P.F.K. Khalil Belmechri vtedy pre Piešťanský týždeň uviedol: „Nikdy nepadla otázka, kam ide šport v Piešťanoch a aká je stratégia mesta ohľadom futbalu. Predovšetkým mládeže, keďže trénujeme 200 detí. Nie je to môj súkromný problém, je to spoločná otázka. Pripadá mi to, akoby sa nič nedialo a sám som zodpovedný za futbal v meste. K 1. máju som odstúpil z pozície prezidenta klubu. Stále som však sponzorom. Rekonštruované priestory, do ktorých sme investovali 70-tisíc eur, som ochotný bezplatne vrátiť mestu.“
Na patovú situáciu futbalistov upozornil počas júnového rokovania mestského zastupiteľstva vtedajší manažér PFK Ivan Minarčíny. Poslancov i radnicu poprosil o pomoc pri dofinancovaní futbalu v nadchádzajúcej sezóne. Futbalisti potrebujú k dvetisícpäťsto eurám mesačne od mesta ešte ďalších približne tritisíc.
„Z členských príspevkov rodičov detí vo výške dvadsať eur mesačne prihlášky do súťaží nezaplatíme. Potrebujeme na to okolo tritisíc eur. Stav je kritický, ideme na maximálne úsporný režim,“ povedal I. Minarčíny. „Ak sa mesto nezapojí aktívne do financovania alebo nenájde spôsob spolufinancovania, nechcem byť vulgárny, ale, bohužiaľ, futbal v Piešťanoch ‘zakape‘. Čo by bolo na škodu veci, pretože naše občianske združenie má deväť mládežníckych družstiev so 187 členmi, ktorí hrajú kvalitné súťaže. Starší a mladší dorast hrajú druhú ligu a prípravky nám hrajú súťaže adekvátne finančným požiadavkám,“ dodal Minarčíny.
Poslanci na júlovom zastupiteľstve schválili ukončenie nájomného vzťahu s P.F.K. Štadión tak zostal bez správcu a musí ho prevziať samospráva. Primátor R. Cicutto po letnom stretnutí poslaneckej dvadsaťpäťky spomenul, že absolvoval viacero rozhovorov s potenciálnymi záujemcami o záchranu futbalu v meste, no zatiaľ rokovania neviedli k úspešnému koncu.

O aktuálnej situácii futbalistov si prečítate tu. Viac informácií nájdete i na stránkach aktuálneho vydania Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika