Medailová žatva piešťanských kanoistov

  • Kanoistika / Šport
  • 14. augusta 2013, 15:08
  • Autor:th

Uplynulý víkend sa na piešťanskej Lodenici uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike. Stretla sa tu celá slovenská špička a na Váhu sa predstavili aj také osobnosti kanoistiky ako Erik Vlček, Juraj Tarr, Peter Gelle a ďalší výborní pretekári. V piatok sa navyše bojovalo o miestenky na MS v Nemeckom Duisburgu. Na MSR mali zastúpenie aj piešťanskí kanoisti, ktorí sa prezentovali skvelými výsledkami.

Organizátori podujatia mali zo začiatku problémy s prípravou trate, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. „Myslím, že Majstrovstvá Slovenska pre nás boli úspešné po športovej stránke, ale aj po organizačnej, keď- že sme spravili z nemožnej dráhy trať na úrovni aj za pomoci Povodia Váhu nám pomohli zregulovať hladinu a pokosiť vodné riasy, ktoré znepríjemňujú náš šport.“ povedal tréner piešťanských kanoistov Róbert Erban.
Už tradične patrili piešťanský pretekári medzi najlepších, opäť zbierali úspechy. Piešťanec Matej Rusnák jazdiaci za trenčiansku Duklu vybojoval prvé miesto v kategórii C1 na 1000 metrovej trati. Titul Majsterky Slovenska získala Romana Mikušová v kategórii K1 na 200 metrov. Alexander Bóri bol najlepší na rovnako dlhej trati a Filip Valo a Jerguš Jacko taktiež ovládli 200 metrový šprint. V kategórii C1 junioriek dominovala Hana Mikéciová a Samuel Šebo preukázal svoju bojovnosť a vyhral medzi 13-ročnými chlapcami na 500 metrovej trati. Všetci títo pretekári sa odteraz môžu pýšiť titulom Majstra Slovenska.
Nestratili sa však ani ďalší a na stupne víťazov sa postavili aj Eduard Rebro, Dominika Giretová, Michal Lenický, Daniel Vida a ďalší.

Tento víkend privíta Piešťanská Lodenica preteky Slovenského pohára a pretek o Pohár SNP.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila