Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 12. augusta 2013, 10:56
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Hasili lesy v Moravanoch aj na Záhorí, zachraňovali raneného vodiča v Šterusoch
Trinásť zásahov počas jediného týždňa – to je bilancia výjazdov piešťanských hasičov. V tropických horúčavách bojovali s ohňovým živlom v lese nad Moravanmi, vo Vrbovom,  v Hlohovci, ale aj na Záhorí. Okrem toho riešili dopravnú nehodu v Šterusoch i v Rakoviciach, prevážali nadrozmernú pacientku do nemocnice aj z operačného stola a asistovali aj pri zásahu v dome, kde malo dôjsť k domácemu násiliu.
Záchranca bankomatu – bezdomovec Toréz zasa vyhorel
V príbytku vrbovského bezdomovca Ivana Bielka alias Toréza, záchrancu bankomatu, opäť horelo. Kutica, ktorú mu mesto dalo k dispozícii v starom dome na Beňovského ulici bola opäť zaprataná haraburdím. Starec totiž trpí chorobou zhromažďovania vecí. Oheň v utorok 6. augusta zničil nielen múr ale aj strechu. Poškodená je statika časti domu, kde okrem neprispôsobivého dobráka Toréza býva ďalších päť ľudí.
V regióne suchá najväčšie za posledných 46 rokov
Poľnohospodárom dáva leto poriadne zabrať. Do akej miery je situácia mimoriadna, sa Piešťanský týždeň zhováral s predsedom Poľnohospodárskeho družstva v Dolnom Lopašove Mariánoch Šmachom.
Neplatiči internetovému pranieru odolávajú
Občania  a  firmy  z  Piešťan, ktorí  majú  daňové  nedoplatky môžu  nájsť  svoje meno  a  údaje voľne  dostupné  na  internetovej stránke mesta.  Radnica  využila možnosť sprístupniť informácie o neplatičoch,  ktorý  samosprávam dáva  zákon  o  správe  daní  a poplatkov. Túto možnosť mesto využíva už takmer rok a pol.
S Jozefom Adamovičom zomrel Móric Beňovský
Na pohrebe herca Jozefa Adamoviča  som si uvedomil, že legendárny Móric Beňovský zomrel 2. augusta 2013 spolu s ním.  Všetkým nám zostal natrvalo v mysliach ako hlavný predstaviteľ filmu – Vivat, Beňovský! Správa o odchode hereckej legendy zasiahla nielen mňa, ale aj mesto Vrbové ako i celé Slovensko. 
Bratislava je azylový tábor pre kariéristov
Blesk z jasného neba by nebol prekvapujúcejší a rýchlejší: V sobotu bol obzrieť staručký mlyn blízko Košarísk. V pondelok si od vydavateľa vypýtal zálohu za videoklipy. V utorok chalupu už kupoval. Dnes už na nej žije a dušuje sa, že tu zloží aj svoje kosti. Muzikant cestovateľ a "chalupár" v jednej osobe, Whisky alias Milo Láber takisto.
Medailová žatva piešťanských kanoistov
Uplynulý víkend sa na piešťanskej Lodenici uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike. Stretla sa tu celá slovenská špička a na Váhu sa predstavili aj také osobnosti kanoistiky ako Erik Vlček, Juraj Tarr, Peter Gelle a ďalší výborní pretekári. V piatok sa navyše bojovalo o miestenky na MS v Nemeckom Duisburgu. Na MSR mali zastúpenie aj piešťanskí kanoisti, ktorí sa prezentovali skvelými výsledkami.
Memoriál Ivana Hlinku ovládla Kanada
Najlepšie obsadený turnaj hokejistov do 18 rokov sa skončil sobotným finále, v ktorom sa proti sebe stretli oba zámorské štáty. V súboji, v ktorom si obaja účastníci nič nedarovali bola boli nakoniec úspešnejší hokejisti Kanady, ktorý porazili výber USA 4:0 a stali sa víťazmi memoriálu. Bronzovú priečku obsadili reprezentanti Českej republiky, ktorý v súboji o tretie miesto zdolali rovesníkov z Ruska 3:2.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia