Vynovená balneoterapia prinesie viac procedúr

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. augusta 2013, 11:23
  • Autor:(ts/red)

Od 1. mája do 31. júla prebiehala rekonštrukcia balneoterapie v piešťanskom kúpeľnom hoteli Pro Patria. Stavebné úpravy, výmena vodo a elektroinštalácií, renovácia obkladov a podláh, povrchová úprava stien i osadenie strešných okien s elektrickým ovládaním si vyžiadali investíciu 369-tisíc eur.

Najdôležitejším prvkom projektu bola zmena dispozície zrkadliska z pôvodne spoločného kúpeľa na osobitnú dámsku a pánsku časť. Povrchovými úpravami stien a položením nového obkladu dostalo aj bahnisko úplne nový vzhľad a zároveň sa celý priestor presvetlil výmenou strešných okien v kupole. Pre bezpečnejší vstup a pohyb hostí sa inštalovali nerezové zábradlia. K bahnisku pribudli nové sprchy a vytvoril sa priestor pre peloidokinezioterapiu – špeciálne cvičenia pre ruky v liečivom bahne.
Renovácia a kompletné úpravy stien sa realizovali aj v tradičnej bahennej kuchyni a bola zabezpečená inovovaná logistika distribúcie liečivého bahna na mužské a ženské oddelenie bahenných zábalov. Zaujímavosťou je, že bahenná kuchyňa v Balneoterapii Pro Patria ako jediná funguje na základe pôvodných a osvedčených technologických postupov už od roku 1916 a tieto princípy boli zachované aj pri jej rekonštrukcii.

Na vaňovom oddelení sa vymenil systém distribúcie vody a pribudli masážne vane, čím sa rozšírila ponuka procedúr. Návštevníci kúpeľov tak môžu už aj v Balneoterapii Pro Patria využiť hydromasáž, podvodnú manuálnu masáž a vírivý kúpeľ.
„Veríme, že modernizácia a zvýšenie kvality služieb prispeje k celkovej spokojnosti hostí a bude mať priaznivý vplyv na úspešnosť liečby,“ uviedla Soňa Zabranská, vedúca kúpeľnej polikliniky.

Slávnostné otvorenie s prehliadkou prevádzky a sprievodným programom na terase VIVO sa uskutoční v stredu 14. augusta.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián