Útulkáči prežili letné horúčavy v poriadku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. augusta 2013, 10:10
  • Autor:ip

Piešťanský útulok je v týchto dňoch prechodným domovom pre viac ako sto psov a približne desať mačiek. Len počas prvého prázdninového mesiaca do kotercov pribudlo 25 chlpáčov a štyri mačky. Leto sem prinieslo i jeden odstrašujúci prípad – fenku Limetku.

„Fenku nám nahlásili ľudia, ktorí ju videli pri bagrovisku v blízkosti Hlohovca. K nám ju doviezla polícia. To, čo sme videli, nás šokovalo. Zúbožené zviera doslova požierali červy zaživa. Na chrbte, pri chvoste a hlavičke mala hlboké diery napchané mušími larvami.
Tkanivo na chrbte mala už nekrotické a z dier neustále vyliezali nové červy. Doktorka ich vyťahovala skoro dve hodiny, teda okrem kliešťov, vší a bĺch,“ zaspomínala si na prípad predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková. Limetka bola od parazitov doslova vycicaná a anemická, navyše čakala šteniatka.

„Leto u nás začalo väčším prílevom šteniatok. Päť sme našli pred útulkom v škatuli. Mali iba približne 14 dní, preto ich bolo treba dva týždne kŕmiť špeciálnym mliekom, čo bola riadna fuška. Ďalšie tri sú momentálne v dočasnej starostlivosti. Jedno šteniatko k nám prišlo s komplikovanou zlomeninou labky, no úspešne ho operovali na klinike. Horúčavy zvládame celkom dobre. Psíkom neustále dolievame čerstvú vodu, striekame koterce a pre zvieratá máme v areáli pripravené malé bazéniky,“ povedala L. Baleková.

Ďalšie informácie o útulku nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda