Nová kniha: Spomienky na Imricha Wintera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. augusta 2013, 13:03
  • Autor:Viera Dusíková

Balneologické múzeum v Piešťanoch vydalo pri príležitosti 80. výročia otvorenia prvej vlastivednej expozície múzea publikáciu s názvom Spomienky na Imricha Win-tera. Knihu počas slávnosti, ktorá sa konala vo štvrtok 1. júla podvečer v mestskom parku pred budovou múzea, predstavili jej autori Vladimír Krupa a Magda Pekárová a zaželali jej veľa vnímavých čitateľov. Slávnosť dotvárali melódie starých majstrov v podaní piešťanského dua bratov Analayovcov.

„Verím že si túto milú malú publikáciu čitatelia obľúbia tak ako knihu Ľudovíta Wintera a ďakujem riaditeľovi múzea, že zohnal financie, aj keď sa rodila celé roky,“ uviedla Magda Pekárová. „V prvej časti publikácie sú zaradené kapitoly o osobnosti zakladateľa múzea a predsedu Piešťanskej muzeálnej spoločnosti Imricha Wintera. Po životopisnej kapitole Spomienky na Imricha Wintera nasleduje kapitola s názvom Imrich Winter, Piešťanská muzeálna spoločnosť a dejiny piešťanského, dnešného Balneologickéh múzea,“ povedal V. Krupa.
O knihe sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Pozrite si video a fotogalériu z podujatia.
((myvideo:1))
O svojom dedovi Imrichovi Winterovi hovorí jeho vnučka Kristína Stankovská:
((myvideo:2))
Kristína Stankovská (vľavo) so spoluautorkou knihy Magdou Pekárovou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana