Činnosť piešťanského centra pomoci ohrozuje nedostatok financií

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. augusta 2013, 10:19
  • Autor:jk

Len od januára tohto roku funguje v Piešťanoch Centrum pomoci človeku (CPČ), no jeho ďalšiu činnosť ohrozuje nedostatok peňazí poskytovaných trnavským arcibiskupským úradom. Centrá pomoci vznikli vďaka iniciatíve vtedajšieho arcibiskupa Róberta Bezáka.

Počas jeho pôsobenia vo funkcii sa výťažky z jarnej a jesennej zbierky organizovanej v kostoloch posielali priamo na účet Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorá zriadila pôsobiská nielen v samotnom krajskom meste, ale tiež v problémových oblastiach, ako je Sereď so zvýšenou koncentráciou drog či Selice pri Šali s početnou rómskou komunitou. Poslednou pobočkou sa stali práve Piešťany a charita plánovala svoju činnosť rozširovať aj do ďalších lokalít.
„Naše služby sú neziskového charakteru, bez výnosov zo zbierky nie sme schopní fungovať. Po odvolaní arcibiskupa ich už farári musia posielať na účet arcibiskupského úradu. My nemáme vôbec prehľad o tom, koľko financií sa vyzbieralo. Úrad ich prerozdeľuje s tým, že údajne tridsať percent putuje na splatenie nejakého desaťročného dlhu, keď my sme ešte ako organizácia ani neexistovali,“ uviedla pre Piešťanský týždeň koordinátorka CPČ Zuzana Ryšková.
O tejto téme si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana