Zvýšené riziko vzniku požiarov!

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2013, 12:03
  • Autor:HaZZ(j)

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch vyhlásilo čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru v územnom obvode okresov Piešťany a Hlohovec, a to v termíne od 26. júla až do odvolania.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. V súvislosti s tým ľudia nesmú v prírodnom prostredí zakladať alebo udržiavať ohne, tiež používať otvorený oheň, fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety a vypaľovať porasty.
Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú povinní najmä zabezpečovať hliadkovaciu činnosť, ale aj vypracúvať časový harmonogram pre hliadky s určením trasy pochôdzok a s uvedením konkrétnych časov a miest a zabezpečovať im vhodný systém spojenia s ohlasovňou požiarov. V ich kompetencii je tiež zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste či udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd a zásah hasičov. Vlastníci a správcovia musia prijímať opatrenia pre priestory postihnuté kala-mitou, zamerané najmä na urýchlené odstraňovanie dreva a iného horľavého odpadu z blízkosti objektov, vytváranie rozčleňovacích pásov na zabránenie šírenia požiaru a zabezpečovanie prejazdnosti lesných ciest a zvážnic pre hasičskú techniku.
Najnovšie vydanie Piešťanského týždňa je už v predaji. Nájdete v ňom všetky, pre vás užitočné informácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina