Záchranca bankomatu – Toréz zasa vyhorel

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2013, 15:34
  • Autor:vd

VRBOVÉ – Dnes dopoludnia opäť horelo v príbytku vrbovského bezdomovca Antona Bielka, ktorého domáci poznajú skôr pod prezývkou Toréz. Práve on pred pár rokmi zachránil bankomat vo Vrbovom pred lupičmi. Kým si starý muž vykonával pravidelnú rannú pochôdzku po Ulici M. Beňovského, pravdepodobne sa z nejakých príčin rozhorelo v jeho kutici, ktorú mu mesto poskytlo po tom, čo prišiel o strechu nad hlavou.

Privolaní piešťanskí aj vrbovskí hasiči likvidovali požiar aj zo susedstva. Oheň sa rozšíril až na povalu, bolo treba rozobrať strešnú konštrukciu. Hasiči zasahovali pre silné zadymenie v autonómnych dýchacích prístrojoch, na odvetranie použili pretlakovú ventiláciu, pretože miestnosť mala iba jedny dvere a malé okienko, takže hustý dym nemal kadiaľ vyjsť von. Napokon izbu skontrolovali termokamerou.

Anton Bielka, záchranca bankomatu vo Vrbovom opäť vyhorel, aj tentoraz prevdepodobne z nedbanlivosti.

Na miesto sa dostavil aj primátor mesta Vrbové Ján Jánoška, ktorý nariadil pristavenie veľkokapacitného kontajneru, na ktorý nakladali obhoreté predmety. Piešťanskí hasiči ukončili záchranné práce okolo obeda. Toréza objavili sedieť na múriku oproti. Údajne došlo aj k potýčke medzi ním a jeho susedom, ktorý sa obával o svoj majetok, ktorý ak by hasiči neprišli skôr, mohol ľahnúť popolom. Takto prišiel "iba" o prívod elektriny.
O tom, kde bude Toréz bývať a prečo opäť vyhorel sa dočítate v budúcom vydaní Piešťanského týždňa. Pozrite si našu fotogalériu zo zásahu hasičov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina