Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2013, 13:15
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Za Hornou Stredou sa prevrátil kamión s prasatami

Minulý týždeň sa niesol v znamení požiarov. V tropických horúčavách horela suchá tráva aj strniská, a akoby nestačilo, hasičov zavolali aj ku grilovaniu. Najvážnejší a komplikovaný zásah zažili pri oslobodzovaní vodiča kamiónu, ktorý prevážal polovičky prasiat. Za Hornou Stredou to vyzeralo ako po výbuchu – prasatá boli rozhádzané po poli okolo zdemolovaného, prevráteného kamiónu.
Intenzívne rokujú s cestovkami v Kuvajte a Izraeli

Tridsať cargo a päť charterových letov plánovala uskutočniť akciová spoločnosť Letisko Piešťany v priebehu tohoto roka. Kvôli konaniu podujatia Grape festival museli zrušiť až tri lety. Ohľadne chartertových letov prebiehajú tiež už od marca rokovania s cestovnými kanceláriami v Kuvajte a Izraeli.
V HS centre začali stavať tenisovú halu

Športový areál HS centrum pri zimnom štadióne v Piešťanoch momentálne disponuje šiestimi tenisovými kurtami, ihriskom na volejbal a plážový volejbal a hádzanárskym ihriskom. Majitelia centra Branislav Stankovič a Peter Habán však majú v pláne otvoriť celoročnú prevádzku, a tak sa rozhodli postaviť krytú halu s tenisovými kurtmi.
Piešťanské Centrum pomoci človeku ohrozuje nedostatok financií

Len od januára tohto roku funguje v Piešťanoch Centrum pomoci človeku no jeho ďalšiu činnosť ohrozuje nedostatok peňazí poskytovaných trnavským arcibiskupským úradom. Centrá pomoci vznikli vďaka iniiciatíve vtedajšieho arcibiskupa Róberta Bezáka.
Tour de Čango aj s cyklistkou v trebatickom kroji
Na prvý ročník Tour de Čango z Piešťan do Vrbového a odtiaľ na Podkylavu vychádzal spred budovy Centra voľného času Ahoj pelotón cyklistov. Viedlo ho auto mestskej polície. Do akcie sa zapojili nadšenci myšlienky – zachovať železnicu z Piešťan do Vrbového a pri nej postaviť cyklotrasu. Pelotón uzatváral triximobil, v ktorom sa striedali pracovníci CVČ Ahoj Peter Kusý a Peter Bajnok. Podujatie sa konalo minulú stredu 31. júla.
Útulkáči prežili letné horúčavy v poriadku  

Prázdniny a leto sa prehupli do druhej polovice. Nielen ľudí prednedávnom potrápili extrémne horúčavy. Piešťanský útulok je v týchto dňoch prechodným domovom pre viac ako sto psov a desať mačiek. Len počas prvého prázdninového mesiaca do kotercov pribudlo 25 chlpáčov a štyri mačky. Leto sem prinieslo i jeden odstrašujúci prípad – fenku Limetku.

Triatlon SLOVAKMAN ovládol legendárny Petr Vabroušek 

Piešťanská Lodenica opäť privítala triatlonový pretek SLOVAKMAN 226. Organizátorom podujatia bol ŠK Delfín Nitra a SMTA Nitra, ktorý v spolupráci s mestom Piešťany a Kúpeľmi Piešťany, mali možnosť postarať sa o náročný program preteku zo série FORD Czechmantour 2013. Vo vysokých teplotách sa v Piešťanoch predstavila Česko-Slovenská triatlonová špička na čele s Petrom Vabrouškom, ktorý ovládol Slovakmana aj v minulých rokoch. Favorit svoju pozíciu potvrdil a do cieľa dobehol opäť prvý s viac ako trojminútovým náskokom pred Janom Oppolzerom. Tretí skončil ďalší český pretekár Lukáš Krpec. 
Rybáriková obhájila víťazstvo vo Washingtone

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková získala svoj štvrtý singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni. V nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Citi Open v americkom Washingtone (International, dotácia 235 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf) ako obhajkyňa trofeje a sedmička tohto podujatia zvíťazila nad favorizovanou Nemkou Andreou Petkovicovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 117 minút 6:4, 7:6 (2).
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana