Členovia súboru Hlavina trávia prázdniny na javisku

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2013, 15:21
  • Autor:jk

Principál divadla Stanislav Štepka rok čo rok trávi časť leta vo svojej rodnej obci Radošina. Bez dosiek znamenajúcich svet by asi neprežil ani počas počas prázdnin. V kultúrnom dome každý deň navečer čaruje s múzami Thálie.

Predstavenie pod názvom Ako bolo Radošinské naivné divadlo nikdy nezaradilo do svojho repertoáru. Pred tromi desaťročiami ju uviedlo pod taktovkou režiséra Juraja Nvotu trnavské divadlo. Štepka ju opätovne pripravuje na svetlo sveta. Kvôli Ako bolo v Hlavine vypísala ešte v apríli konkurz na obsadenie spievajúceho herca a herečky. Novými posilami sa stali Boris Bačik a Natália Bačiková. Otec a dcérou, obaja z Piešťan. Mimochodom: Šiesti členovia sú z kúpeľného mesta, presne toľko je aj Radošinčanov.
Prvý augustový deň, štvrtok, krátko pre šiestou hodinou navečer: Do divadelnej sály sa postupne schádza svojská všehochuť. Nájdete v nej študentov, majiteľa čistiarne peria, vysokoškolského pedagóga, pilota i zvárača… Vonku je ťaživá horúčava, dnu je ešte úmornejšie. Ventilátory umiestnené pod javiskom snať toto bremeno nepomáhajú. Nikto však ani len náznakom nezafrfle.
Skúška sa rozbieha. Hneď pri prvej scéne sa režisér Štepka zarazí. Nevidí jedného z hercov. „Kde máme Maťa?“ Z prítmia hľadiska sa mu dostane odpovede: „Je u doktora v Bratislave. Dnes nám chýbajú traja.“  Nevadí. Režisér mykne plecom. Ide sa  ďalej.
Pozrite si našu fotogalériu.
Celú reportáž zo zákulisia divadelného súboru sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré je v predajni už oddnes.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana