Tour de Čango – na bicykli do Vrbového

  • Spravodajstvo
  • 25. júla 2013, 14:25
  • Autor:(pv/mp/red)

Občianske združenie Čango spolu s Centrom voľného času Ahoj všetkých srdečne pozývajú na cyklojazdu, ktorá sa uskutoční v stredu dňa 31. júla. Štartovať bude o 8.40 h spred budovy Centra voľného času Ahoj.
Cyklojazdy sa zúčastnia účastníci prímestského detského tábora z Centra voľného času AHOJ so svojimi inštruktormi. Cyklistické tričko si oblečie aj Peter Klučka z Inštitútu stratégie pri Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, do pedálov šliapne aj hlavná architektka mesta Piešťany Jana Vitková.

O podujatie prejavili záujem aj iní hostia a občania zaujímajúci sa o problematiku bicyklovej dopravy na uvedenej trase. Chýbať nebudú ani členovia o.z. Čango.Cieľom cyklojazdy je získať presvedčenie o možnosti vybudovať cyklotrasu
z Piešťan cez Trebatice a Krakovany do Vrbového súbežne so železničnou traťou.

„Naše občianske združenie rokuje s vyšším územným celkom  a ministerstvom dopravy o prevode tejto železničnej trate,“ povedal organizátor akcie Petr Veverka o.z. Čango. Spomínané združenie  podporuje aj myšlienku vybudovať cyklotrasu  Piešťany – Trebatice – Krakovany – Vrbové. Nie však na úkor likvidácie železničnej trate. Ten, kto pozná dôverne región vie, že cyklotrasa sa dá vybudovať súbežne so železnicou a tým by sa otvorili ďalšie možnosti pre atraktívne podujatia a oživenie cestovného ruchu.
Takým bude okrem už tradičných medzinárodných pretekov pákových drezín a jazdy historickým vláčikom z Piešťan do Vrbového aj ďalšia atrakcia. „Skupina českých, nemeckých a rakúskych nadšencov chce spoznať náš región cez jazdu historickým vlakom. Z Čiech si dovezú 11. augusta starý motoráčik s dobovým vagónom a nadšenci nostalgických jázd sa povezú cez Nové Mesto nad Váhom do Piešťan, Vrbového, Trenčína a ďalej. Na druhý deň, 12. augusta spoznajú Slovensko na trati Chinorany, Zvolen Nitra, Kúty,“ povedal predseda o.z. Čango Vladimír Vacula.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina