Veslársky klub pripravil pre deti letný tábor

  • Veslovanie / Šport
  • 24. júla 2013, 11:43
  • Autor:A. Škulecová


V druhom prázdninovom týždni uľahčil Veslársky klub Sĺňava Piešťany rozhodovanie rodičom, ako zamestnať deti cez prázdniny. Nepravidelne už viac rokov organizuje letný tábor pre deti zameraný na klasický letný šport, veslovanie. Tento rok sa ho denne zúčastnilo 26 detí vo veku 10-15 rokov.

Stretli sa tu chlapci a dievčatá rôznej povahy, športovci z iných oblastí, ale aj takí, čo k športu pričuchnú iba na hodinách telesnej výchovy v škole. Cez deň boli pod dohľadom skúsených trénerov Jozefa a Andreja Vičanovcov a prevádzkového riaditeľa klubu Miroslava Škuleca. Športové dopoludnie začínalo rozcvičkou. Deti sa potom rozdelili do skupín. Jedna skupina sa pripravovala na veslárskom trenažéri na suchu a druhá na trenažéri v bazéne. So samotným veslovaním na vode chodili pomáhať aj ich rovesníci, ktorí sú členmi klubu.
V polovici týždňa už bola zátoka Lodenice plná veslárskych nádejí a všetci sa predháňali, kto pôjde na akej lodi a v akej posádke. Po tréningu nasledoval obed v reštaurácii, kde mladí športovci doplnili sily. Popoludní bol program voľnejší a venovaný skôr hrám. Deti si mohli zahrať volejbal, futbal, kúpať sa vo Váhu. Niektorí stavali bludiská na pieskovisku, iní oddychovali. Kondičný tréning prebiehal najčastejšie na bicykloch a korčuliach. Deti mohli vidieť aj ukážky zo zimnej prípravy veslárov, ktoré prebiehali v telocvični.
Na záver bol v piatok pre deti pripravený pestrý program. Absolvovali výlet na netradičnej lodi, ale hlavne súťažili na 200-metrovej trati na veslárskom trenažéri. Atmosféra bola ako na naozajstných pretekoch. Deti sa povzbudzovali do väčších výkonov, porovnávali si dosiahnuté časy. Po vyhodnotení výsledkov v jednotlivých vekových kategóriách si prevzali diplomy i pozvánky stať sa súčasťou veľkej veslárskej rodiny. Tréningy pre tých najmladších začínajú po letnej prestávke opäť 12. augusta. Stačí mať minimálne desať rokov, vedieť plávať a mať chuť zažiť niečo nové.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina