Začali s výstavbou lávky ponad potok Dubová

  • Spravodajstvo
  • 23. júla 2013, 08:10
  • Autor:msú/red

Cez Dubovú sa už onedlho budete môcť prejsť po novej lávke. V pondelok 15. júla sa začala jej výstavba. Realizácia je výsledkom výzvy Trenčianskeho samosprávneho kraja cez fond mikroprojektov. Stavebné práce potrvajú štyri mesiace.

Mesto žiadalo o finančný príspevok cez operačný program cezhraničnej spolupráce „Slovenská republika – Česká republika 2007-2013“ a k spolupráci oslovilo partnerské mesto Luhačovice. Radnica na výstavbu dostane príspevok vo výške viac ako 35-tisíc eur. Mesto Piešťany sa na realizácii bude podieľať piatimi percentami. 
“Výzva bola zverejnená v oblasti podpory cestovného ruchu, v rámci ktorej bolo možné financovať aktivity rozvoja drobnej cezhraničnej infraštruktúry cestovného ruchu, ostatnej infraštruktúry a investícií. Mesto Luhačovice sa do projektu zapojí aktívne. V deň otvorenia stavby plánujeme zorganizovať dvojdňové kultúrno-športové podujatie. V rámci programu vystúpi piešťanský aj luhačovický folklórny súbor so svojimi tradičnými piesňami a tancami. Naplánované je aj ich spoločné vystúpenie, kde budú Piešťanci spievať tradičné české piesne a naopak. Prvý deň bude venovaný bicyklovaniu a súťaži medzi Piešťanským a Luhačovickým tímom zloženým z detí, mládeže, rodín aj seniorov. Druhý deň bude súťaž v korčuľovaní s rovnakými pravidlami – pôjde sa cez novovybudovanú lávku, ktorá sa napojí na cyklotrasu,“ priblížila časť projektu Jarmila Vilčeková z referátu stratégie mesta. 

Existujúci chodník ponad Dubovú zostane pre používanie automobilovej dopravy. Nová lávka bude určená výlučne pre chodcov, cyklistov a korčuliarov. Zabezpečený tak bude plynulý a bezpečný presun všetkých do rekreačnej časti Lodenica.
Cieľom projektu je podpora a zveľadenie cezhraničného života na obnovenom a oživenom rekreačnom priestore v mesta. Okrem toho tiež ponúknuť zdravé, bezpečné a príjemné miesto pre trávenie voľného času a miesta pre šport pre všetky skupiny obyvateľov mesta, obyvateľov partnerského mesta Luhačovice ako aj návštevníkov Piešťan. Projekt má tiež za cieľ zvyšovať stretávania sa partnerských miest, podporu dobrej spolupráce medzi mestami, pravidelným každoročným usporadúvaním cyklistických pretekov, pretekov korčuliarov medzi obyvateľmi Piešťan a Luhačovíc.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia