Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 22. júla 2013, 10:25
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Paroplyn v Malženiciach skrachoval, položili ho ceny emisií

Tridsaťjeden zamestnancov pracuje od roku 2011 v  paroplynovej elektrárni Malženice. Ich pracovné pozície sú však neisté. Najmodernejšia elektráreň na Slovensku, ktorá je len na skok od Jaslovských Bohuníc vykazuje stratu. Je to preto, že paroplyn sa v  týchto časoch nenosí. Pokazili to ceny škodlivých emisií CO2 a silne dotovaný rast obnoviteľných zdrojov energie. Ceny emisií sú také nízke, že sa oplatí vyrábať energiu z uhlia. O dôvodoch vysokých strát sme sa porozprávali s  hovorcom Západoslovenskej energetiky Jánom Orlovským.
V mrazničke je nonstop pripravená polievka, pocestného uvíta i nasýti

Na Slovensku vznikol prvý dom pútnikov. Svoje útočisko našiel v niekdajšej márnici pri Bazilike svätého Mikuláša v Trnave. Je prvým takýmto zariadením, avšak vraj zďaleka nie posledným. Jeho iniciátori chcú zamerať svoju pozornosť aj na Vrbové, Piešťany, Beckov či starosloviensku lokalitu Ducové.
Odkaz pre starostu – za tri mesiace 105 nahlásených podnetov

Webová stránka www.odkazprestarostu.sk v Piešťanoch funguje necelé tri mesiace. V pondelok 22. júla na nej návštevníci mohli nájsť už 105 nahlásených podnetov. Najviac – 19 zistení bolo v kategórii všetko – ostatné a v časti cesty a dopravné značenie ľudia ohlásili 15 problémov. Trojicu najproblematickejších oblastí v meste podľa tejto stránky uzatvárajú kategórie príroda a životné prostredie a tiež chodníky.
Začali s výstavbou lávky ponad potok Dubová

Cez Dubovú už onedlho budete môcť prejsť po novej lávke. V pondelok 15. júla sa začala jej výstavba. Realizácia je výsledkom výzvy Trenčianskeho samosprávneho kraja cez fond mikroprojektov. Stavebné práce potrvajú štyri mesiace.
Galavečer kurzov Petra Dvorského vypredal sálu

Záver 58. Piešťanského festivalu vypredal Kongresovú sálu Slovenských liečebných kúpeľov. Vo štvrtok 18. júla tu zneli árie z opier a operiet v podaní mladých umelcov, ktorí absolvovali majstrovské spevácke kurzy Petra Dvorského. Na klavíri ich sprevádzali Jozef Malík a Peter Pažický.
O kvase platí: Čo nedáte na tanier, nedávajte ani do suda

V  týchto dňoch vrcholí zber marhúľ. A keďže tento rok je ich naozaj neúrekom, niektorí záhradkári sa možno rozhodnú pripraviť si z prebytku kvalitný kvas. Pre tých, čo sa na túto alchýmiu podujmú, sme pripravili rozhovor, v ktorom sa od skúseného pestovateľa a výrobcu pálenky Jána Hornáka z Piešťan dozviete, ako na to.
Hokejoví fanúšikovia sa môžu tešiť na nové sedačky 

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany začali v pondelok 22. júla druhú časť prípravy na sezónu. V medzisezónnom období došlo k rôznym personálnym a technickým zmenám. O tom, čo je v hokejovom klube nové, nám porozprával prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák. 
Cibulková sa chystá na dvojmesačné zámorské turné 

Slovenská tenistka Dominika Cibulková, rodáčka z Piešťan, vyráža na takmer dvojmesačné zámorské turné, ktoré vyvrcholí slávnym grandslamom US Open v New Yorku od 26. augusta. Dominike pribudla do realizačného tímu fyzioterapeutka Iveta Stanková, ktorá pracuje pri fedcupovom družstve SR, a bude jej pomáhať pri zdravotných ťažkostiach.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina