Mesto nemieni šetriť na prevádzke fontán

  • Spravodajstvo
  • 19. júla 2013, 07:40
  • Autor:jk

Ak nezarátame Kúpeľný ostrov, Piešťany majú v prevádzke deväť fontán a tri pitné fontány. V krajskom meste Trnava sa dá v letných horúčavách napiť vody len z dvoch a okrem nich sa tu nachádza dvanásť okrasných fontán, viaceré však nefungujú, pretože samospráva nemá dostatok peňazí na ich údržbu a prevádzku. Hrozí niečo podobné aj kúpeľnému mestu?

Ako sme sa informovali na Službách mesta Piešťany (SMP), s podobným šetrením ako v Trnave neuvažujú. „Náklady na fontány máme každoročne stabilné a nie sú až tak vysoké, aby sme rozmýšľali nad obmedzením prevádzky. Fontány dotvárajú neodmysliteľnú atmosféru mesta a priťahujú ľudí. Domnievam sa, že ako Piešťanci môžeme byť radi, že ich máme,“ povedal pre Piešťanský týždeň riaditeľ SMP Ernest Jančina.
Okrasné fontány osviežujú okolie od mája do septembra, pri dobrom počasí sa ich prevádzka predlžuje do 15. októbra. Vodu začínajú púšťať o deviatej hodine ráno a končia o desiatej hodine večer, v letných horúčavách dve z fontán fungujú nonstop. Traja až piati zamestnanci SMP ich čistia dvakrát do týždňa – v pondelok a v piatok. Predovšetkým po víkende majú viac práce, nakoľko fontány sú viac zašpinené.

Ďalšie podrobnosti o tejto téme sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda