Dvadsaťjeden zmien v programovom rozpočte mesta

  • Spravodajstvo
  • 19. júla 2013, 07:25
  • Autor:ip

Piešťanskí poslanci odsúhlasili zmeny v programovom rozpočte mesta na rok 2013. Schválili až 21 zmien. Tie bolo treba urobiť najmä z dôvodov, že mesto získalo financie z dotácií a grantov, ktoré bolo treba začleniť do rozpočtu. Najvýraznejšia suma, ktorá bola zaradená do rozpočtu, sa týkala nákupu špeciálnej techniky pre Služby mesta Piešťany (SMP) na likvidáciu bioodpadu.

„Prvým z bodov, ktoré v rámci zmien rozpočtu poslanci schválili, bolo zaradenie štátnej dotácie 10-ti-síc eur na Piešťanský festival. Týmito peniazmi sa podporili aktivity na 900. výročie mesta. Ďalej sme dostali dotáciu z ministerstva dopravy v hodnote takmer 18 500 eur. Tieto financie sa využijú na opravu a údržbu komunikácií. Konkrétne by mali ísť na opravy Obchodnej ulice,“ povedala pre Piešťanský týždeň prednostka radnice Denisa Bartošová.
Rozpočet tiež počíta s financiami na rekonštrukciu materských (MŠ) a základných škôl (ZŠ). Radnica sem zaradila už vykonanú minuloročnú modernizáciu okien MŠ A. Dubčeka z dôvodu rozpočtových pravidiel a fakturácie služieb v tomto roku.

„Ďalej plánujeme vykonať rekonštrukcie kotolní, a to v MŠ na Považskej ulici a na Ružovej. Tie boli v havarijnom stave a chceli by sme to stihnúť do ďalšieho vykurovacieho obdobia. Projektové dokumentácie už máme a momentálne rozbiehame verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Výraznou rekonštrukciou musí prejsť aj ústredné kúrenie v MŠ 8. mája. Okrem toho na Ružovej musíme zabezpečiť rekonštrukciu strechy,“ dodala D. Bartošová.
„Verejné obstarávanie na dodávateľa rekonštrukcie verejného osvetlenia na uliciach A. Hlinku, vnútroblok Železničná a Staničná, Kalinčiakova, Winterova, Poštová, Kukučínova a Royova nie je ukončené. Pravdepodobne ho budeme musieť zopakovať z dôvodu nesúladu nášho zákona o verejnom obstarávaní a predpisov Európskej komisie. Ide hlavne o dodržiavanie časových lehôt. Pri tomto projekte sme tiež požiadali o zmenu termínu vykonania prác. Tie by podľa pôvodného zámeru mali byť hotové v tomto roku. Žiadali sme o predĺženie do konca budúceho roku. Podľa našich rátaní realizácia rekonštrukcie bude trvať asi sedem mesiacov, plus s vyúčtovaním, monitorovaním a ďalšími činnosťami, by to malo byť hotové do 31. decembra 2015. Zatiaľ sme však žiadne vyrozumenie nedostali,“ prezradila podrobnosti o projekte prednostka mestského úradu.

O ďalších zmenách v rozpočte mesta na rok 2013 sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda