Našli nedostatky v cukrárňach
Regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike vykonali od 29. mája do 7. júna až 603 kontrol prevádzok cukrárskych výrobní pri zariadeniach spoločného stravovania a cukrární na Slovensku. Spolu skontrolovali 527 prevádzok. Z cukrárskych výrobní zistili nedostatky v 154 zariadeniach, čo predstavuje 29 percent. Najviac prevádzok so zistenými nedostatkami bolo v Trnavskom (35) a Žilinskom kraji (28).
Aj piešťanské prevádzky sa dostali do zoznamu tých, kde hygienici našli pochybenia. Bolo to v Cukrárni Azték na Winterovej. Tu objavili jeden druh suroviny slúžiaci na výrobu cukrárenských výrobkov po dátume spotreby. V Cukrárni LEKO vytkli to, že jedna z pracovníčok nemá odbornú spôsobilosť. V ďalšej – Cukrárni Park Pasáž – nemali označené zložky – alergény a azofarbivá. Podobný problém sa vyskytol i v Cukrárni Kolonáda. Poslednou z kontrolovaných bola cukrárenská výrobňa a cukráreň Monsalvy. Tu kontrolóri nedostali k dispozícii doklad o stanovenej dobe spotreby cukrárenských výrobkov.
O výsledkoch kontrol v kraji sa dočítate v Piešťanskom týždni.