Kolkári MKK vybojovali ďalšiu extraligu pre Piešťany

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. júla 2013, 10:48
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanským kolkárom sa podaril historický úspech. V minulej sezóne sa v prvej lige umiestnili na prvej priečke a vybojovali si postup do extraligy, kde si zmerajú sily s najlepšími klubmi na Slovensku. O tom, aká bola minulá sezóna a ako sa na extraligu kolkári MKK pripravujú, nám porozprával hrajúci tréner Michal Schmidl.

► Na začiatok laikom upresnite, aký je základný rozdiel medzi bowlingom a kolkami?
– Veľa ľudí si to pletie, ale princíp je rovnaký, zhodiť čo najviac kolkov. Rozdiel je v tom, že bowling ich má desať postavených do trojuholníka a kolky majú kolov deväť a sú uložené do kosoštvorca. Kolkárske koly sú plastové a užšie. Zásadný rozdiel je aj v guli, pretože kolkárska je plná, bez dier a hrá sa len s jedným typom gúľ.
► Keď prejdeme k samotnej sezóne, aká bola z vášho pohľadu?
– Sezóna skončila nad očakávanie, vyhrali sme prvú ligu – Západ a zaistili sme si postup do extraligy. Pre Piešťany to je historický moment, pretože prvýkrát v histórii budeme hrať najvyššiu súťaž. Ešte počas Československa sa síce hrala v našom meste národná liga, ale teraz budeme hrať extraligu po prvýkrát. Spĺňame technické podmienky, pretože na extraligu treba plastové dráhy a my máme špičkovú kolkáreň, takže zázemie máme a bude len na nás, ako sa v nej presadíme.
► Súboj o víťaza ligy však bol tesný a vypätý do posledného kola, nemýlim sa?
– Áno, štyri kolá pred koncom súťaže sme hrali v Hlohovci, súperili sme o postup a boli dva body pred nami. Nám sa podarilo vyhrať, čím sme sa na Hlohovec dotiahli. Na konci sezóny sme mali obaja po 39 bodov, ale pri rovnosti rozhodovali vzájomné zápasy a my sme vyhrali aj prvé stretnutie, takže to rozhodlo o našom postupe.
► Ktoré mužstvá boli pre vás najväčšou konkurenciou?
– Bol to práve Hlohovec, s ktorým sme odohrali emotívne a ťažké zápasy. Ťažký súper bol aj Cabaj-Čápor hrajúci v Galante, kde kolkáreň nebola veľmi technicky spôsobilá, trápili sme sa tam. Zato na kvalitných kolkárňach sme nemali problém. Ešteže sa extraliga hrá na špičkových dráhach, to by nám mohlo hrať do kariet.
Viac informácii o úspešných kolkároch sa dozviete v rozsiahlom rozhovore v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia