Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 15. júla 2013, 12:58
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Na Ulici Alexandra Dubčeka vypílili platan
Na Ulici Alexandra Dubčeka v Piešťanoch vypílili v stredu 10. júla vzrastlý platan. Strom odborníci sledovali už rok, pretože mal v kmeni vertikálnu puklinu vo výške 1,2 metra. Drevo zasiahol hnilobný proces a strom sa nakláňal, mal tiež poškodenú kôru.
V liste čitateľa sa píše: „Rovnaké stromy  chodia turisti obdivovať do Viedne. Ten nádherný skvost bol zdravý, vyrábal obrovské množstvo kyslíka. Viete si predstaviť, koľko splodín a škodlivín dýchajú ľudia bývajúci pri Krajinskej ceste? A paradoxne – práve hŕstka obyvateľov sa vraj na platan sťažovala. Prečo? Veď nikoho neohrozoval. Iba preto, že jeho lístie znečisťovalo činžiaky?“
Dvadsaťjeden zmien v programovom rozpočte mesta
Piešťanskí poslanci odsúhlasili zmeny v programovom rozpočte mesta na rok 2013. Schválili až 21 zmien. Tie bolo treba urobiť najmä z dôvodov, že mesto získalo financie z dotácií a grantov, ktoré bolo treba začleniť do rozpočtu. Najvýraznejšia suma, ktorá bola zaradená do rozpočtu, sa týkala nákupu špeciálnej techniky pre Služby mesta Piešťany (SMP) na likvidáciu bioodpadu.
Súkromný investor plánuje postaviť halu za milión eur
Súkromný investor postaví v Piešťanoch na vlastné náklady športovú halu a odovzdá ju za symbolickú cenu do majetku mesta. Hala bude prednostne určená pre extraligové basketbalistky a ešte pre jeden šport, pravdepodobne hádzanú. Basketbalový nadšenec a konateľ spoločnosti Eur-Med Slovakia Miroslav Nerád deklaroval, že zabezpečí financovanie projektu v predpokladanej výške milión eur.
Prúdy, Horná Streda, či Lodenica a Sĺňava?
Ste z Piešťan alebo blízkeho okolia? A neviete sa rozhodnúť, kam sa vybrať za vodou? Zmapovali sme za vás miesta, kde trávia Piešťanci ale aj ľudia z okolia voľné chvíle počas leta.
Krakovany: Stretávka žiakov po 64-rokoch
Po 64-rokoch sa v Krakovanoch zišli spolužiaci zo základnej školy. Stretávky, ktorá sa uskutočnila v sobotu 6. júla sa zúčastnilo 25 bývalých žiakov, nechýbala ani ich učiteľka Anna Horanská.
Madunice – zóna bez hracích automatov
Hracie automaty už raz v obci Madunice zakázali. „Vďaka“ novelizácii príslušného zákona o hazardných hrách však hrozilo, že sa opäť vrátia. Podľa nej totiž možno dať stopku hracím automatom len v prípade petície, ktorú podpíše najmenej 30 percent občanov starších ako 18 rokov.
Kolkári vybojovali ďalšiu extraligu pre Piešťany
Piešťanským kolkárom sa podaril historický úspech. V minulej sezóne 1. Ligy sa umiestnili na prvom mieste a vybojovali si postup do extraligy, kde si zmerajú sily s najlepšími klubmi na Slovensku. O tom aká bola minulá sezóna a ako sa na extraligu pripravujú piešťanský kolkári nám porozprával hrajúci tréner Michal Schmidl.
Zepáar Astronautov sa stali víťazmi série turnajov v plážovej hádzanej.
Slovenská séria turnajov v plážovej hádzanej vyvrcholila v závere týždňa tretím podujatím v Modre. Na 6. ročníku Beach Handball Zoška na prírodnom kúpalisku na Zochovej chate sa v medzinárodnej konkurencii predstavilo dovedna 27 družstiev. Na turnaji mali Piešťany dvojnásobné zastúpenie v podobe mužstiev Zepáar Astronautov a tímu Black & White . V kategórii mužov, v ktorej to boli zároveň 15. M-SR, triumfoval tím Balon´s Gang. Vo finále zdolal Zepáar Astronautov 2:0 a vybojoval si titul. Aj to však stačilo „astronautom“ aby sa stali celkovým víťazom série.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína