FestDobréBohunice aj s Buty a tým, čo najlepšie doma máme

  • Spravodajstvo
  • 12. júla 2013, 07:30
  • Autor:mp

Koncom júla sa už tradične otvárajú brány amfiteátra v Jaslovských Bohuniciach pre jedno z najväčších stretnutí nadšencov folk a country hudby. Podujatie, ktoré si dalo za cieľ podporovať najmä tieto menšinové žánre na Slovensku, sa radí k špičke nielen u nás, ale i v susedných Čechách.

Počas desaťročnej histórie sa organizátorom podarilo prilákať na Slovensko viaceré menšie či väčšie hviezdy zo všetkých kontinentov, napríklad Big Daddy Wilson & Doc Fozz (USA/DE), najlepšiu írsku speváčku Luan Parle, austrálsku country hviezdu Wayne Law, najlepšieho speváka Los Angeles so slovenskými koreňmi Ericka Maceka, Tom White Harp Orchestra (HU) a desiatky ďalších, no prím každoročne hrali slovenské a české folk & a country hviezdy ako Peter Dula a Veslári, bratia Nedvědovci, Neznámi, Wabi Daněk, Hrdza, Žalman, Družina, Kamelot, Bukasový Masív, Fleret, Slniečko, Hop-Trop, Cop, Taxmeni, ale i účinkujúci zo žánrov príbuzných ako Peter Lipa, Cigánski diabli či Janek Ledecký, ktorý si FestDobréBohunice (FDB) mimoriadne obľúbil a trikrát oslavoval priamo na pódiu svoje narodeniny, vrátane okrúhlej päťdesiatky minulý rok.
„Tento rok dávame priestor najmä slovenským interpretom. Okrem jednej relácie sa týmto žánrom na Slovensku nevenuje žiadne médium a ja chcem ukázať aj publiku, že tu máme vynikajúcich hudobníkov, textárov a skvelých ľudí. Tohtoročné FestDobréBohunice majú podtitul To najlepšie, čo doma máme a dávam našim priestor na hlavných pódiách,“ prezrádza o dramaturgii organizátor Ivan Cali Podolský. 

FDB tento rok predstavia naozaj to najlepšie, čo doma máme a samozrejme nebude chýbať ani Allan Mikušek, Veslári, PaciPacifik, Bobova Diéta, Neznámi, BystríkBand, Jednofázové kvasenie, Peter Janku, minuloročný objav Mora Tonali & In Vivo, Spod Budína, Jasoň, Arccus, Louziana, Candy Flos, Gailard, Peter Bonzo Radványi & Ľuboš Beňa.
Na nočnej scéne sa predstavia nádejné pesničkárky, a tak počas Ladies Night zažijeme Simonu Martausovú, Mirku Miškechovú či Tanyou Matkovčíkovú. Nebude chýbať ani finalistka SuperStar Anička Veselovská, ktorá ukázala svoje pesničkárske kvality aj v súťaži. 

Tento rok nebudú chýbať lákadlá spoza rieky Moravy a asi tou najväčšou hviezdou bude zoskupenie Buty. Trampské srdcia rozspieva legendárny bard a autor Bedny od Whisky Miky Ryvola za sprievodu skupiny Nezmaři. Už stálicou na nočnej scéne, „keď vchádza ráno“, je ďalšia legenda – Poutníci, no nebudú chýbať ani Pavlína Jíšová, Devítka,  Slávek Janoušek a jeho textárska dielňa. Roman Horký predstaví tie najväčšie hity skupiny Kamelot a nebude chýbať ani írsky pesničkár J. Eoin & Band. „Psie kúsky“ predstaví svetovo uznávaná Monika Olšovská so svojimi border kóliami.
FDB sa tešia veľkej obľube aj vďaka sprievodným podujatiam, kde si celé rodiny nájdu to najlepšie pre relax či športové vyžitie. Súčasťou podujatia je tradične aj medzinárodný pohár v mŕtvom ťahu a remeselné trhy.

Už onedlho (26.-28. júla) si nadšenci nielen týchto žánrov prídu na svoje na jednom z mála nekomerčných festivalov na Slovensku. Festival sa koná v prírodnom amfiteátri s rybníkom a anglickým parkom v Jaslovských Bohuniciach neďaleko od Trnavy či Piešťan a návštevníci majú parkovanie i stanovanie v cene vstupenky. Lístky sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal alebo priamo cez stránku www.festdobre.sk.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína