RÓMOVIA: O policajnom zásahu v Moldave nad Bodvou aj na Pohode

  • Spravodajstvo
  • 11. júla 2013, 10:43
  • Autor:sita

O policajnom zásahu v Moldave nad Bodvou 19. júna policajný prezident Tibor Gašpar povedal, že išlo o pátraciu akciu, mimovládne organizácie označili zásah za neprimeraný.

Policajný zásah na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou dostane priestor aj na letnom hudobnom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. Organizátori do programu pridali diskusiu na tému "Je to aj o vás? Policajný zásah v Moldave nad Bodvou." Agentúre SITA informácie poskytol PR manažér Pohody Mário Gešvantner.

Diskusia sa uskutoční v sobotu o 18:30 v KC Dunaj a V4 stane. O júnových udalostiach budú diskutovať Lýdia Šuchová z občianskeho združenia Equity, Slávo Kutaš a Martin Vavrinčík z ETP Slovensko – Centrum pre trvalo udržateľný rozvoj a obyvatelia osady na Budulovskej ulici. Debatu bude moderovať Katarína Mathernová, ktorá pracuje ako analytička pre Svetovú banku v Bruseli.

Zásah polície v Moldave nad Bodvou, ktorý sa stal 19. júna v miestnej osade Budulov, označil policajný prezident Tibor Gašpar na minulotýždňovom zasadnutí parlamentného výboru pre ľudské práva za pátraciu akciu. Na zásah upozornilo združenie ETP Slovensko s tým, že policajti vrátane kukláčov nechali po sebe desiatky zranených ľudí, vrátane detí. Podľa viacerých mimovládok boli použitá sila a prostriedky neprimerané. Gašpar spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom označili informácie o zraneniach za prehnané, polopravdivé až nepravdivé. Podľa Gašparových slov nemá polícia žiadne lekárske správy, ktoré by potvrdili zranenia zapríčinené policajtmi. V osade ich zasahovalo 63. Predviedli 15 osôb. V správe, ktorú Gašpar predniesol na výbore, sa píše, že polícia po zákroku získala v osade rešpekt a zlepšila sa tu aj bezpečnostná situácia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína