Súkromný investor postaví športovú halu za milión eur

  • Šport / Basketbal
  • 10. júla 2013, 10:32
  • Autor:Sita (t)

Súkromný investor postaví v Piešťanoch na vlastné náklady športovú halu a odovzdá ju za symbolickú cenu do majetku mesta. Hala bude prednostne určená pre miestne extraligové basketbalistky a ešte pre jeden šport, pravdepodobne hádzanú. Basketbalový nadšenec a konateľ spoločnosti Eur- Med Slovakia Miroslav Nerád deklaroval, že zabezpečí financovanie projektu v predpokladanej výške milión eur.

Radnica poskytne na výstavbu haly nevyužitý pozemok v areáli futbalového štadióna. Zámer výstavby a prenájom pozemku schválili poslanci mestského zastupiteľstva napriek tomu, že viacerí odvážnemu projektu príliš neveria. Hala s kapacitou 800 divákov bude okrem ihriska predpísaných rozmerov vybavená posilňovňou, saunou, kaviarňou a ďalším nevyhnutným zázemím. Nové športovisko má zabezpečiť podmienky pre tréningový proces a súťažnú sezónu ženského basketbalového družstva Piešťanské čajky, priestor by v nej dostal aj jeden ďalší šport, zrejme hádzaná.

Športovú halu postaví spoločnosť Eur-Med Slovakia na pozemkoch mesta, následne ju prevedie za symbolickú sumu do majetku mesta. Jej prevádzku by podľa Miroslava Neráda mala zabezpečovať mestská príspevková organizácia alebo občianske združenie, ktorým by radnica poskytovala dotáciu na prevádzkové náklady.

Nerád dlhé roky podporuje basketbal v Starej Turej, v tomto športe sa však angažuje aj v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav