Hokejbalisti Rann Rebels sa konečne dočkali titulu

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. júla 2013, 09:22
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanská hokejbalová liga (PHbL) pozná svojho nového majstra. Po vydretom víťazstve 3:2 v predĺžení sa ním v nedeľu dopoludnia stali hokejbalisti Rann Rebels, ktorí zosadili z trónu Detroit Red Wings a po štyroch neúspešných finálových pokusoch sa im konečne podarilo získať vytúžený titul.

Od úvodu zápasu sa hralo s veľkým nasadením a dôraznou hrou sa prezentoval najmä Detroit. Hneď v úvode mali niekoľko šancí Seman, Paulech a Lušňák, ale v slabšom začiatku „rebelov“ ich podržal brankár. Prvú vážnejšiu šancu Rann Rebels mal Rosa, vystrelil bez prípravy, no otvoriť skóre sa mu nepodarilo. O chvíľu Rosa poslal do brejku Urbančoka, ale ani on nevyzrel na brankára Detroitu. Vzápätí sa rútil sám na bránu Paulech z Detroitu, no brankár Rebels ho vychytal pekným zákrokom. Mateička zachytil rozohrávku súpera, prihral Ondrejkovi, ktorý bol pred prázdnou bránou, ale ani on brankára „rebelov“ neprekonal. Tí potom predviedli peknú akciu, keď Imrich poslal prihrávku oblúčikom Mišurovi, ten však v samostatnom nájazde zlyhal. Nakoniec sa v prvej tretine podarilo streliť gól Ondrejkovi z Detroitu, ktorý 12 sekúnd pred koncom otvoril skóre.
V úvode druhej tretiny sa Detroit dožadoval gólu, ale ten padol až po zapískaní, a tak zostalo skóre nezmenené. Odpoveď Rann Rebels na seba nenechala dlho čakať, po krásnej prihrávke Macháča napriahol Rosa a tvrdou strelou bez prípravy vyrovnal na 1:1. O malú chvíľu predviedli „rebeli“ takmer identickú akciu, keď opäť zakončoval Rosa strelou z voleja, na ktorú mu prihral Urbančok – 2:1. Vyrovnávajúci gól mal na hokejke Lušňák, ten, žiaľ, prázdnu bránu prekvapujúco prestrelil. V závere druhej časti hry mali Rebels presilovú hru po faule Mateičku na Mišuru, no početnú výhodu nevyužili.
Do záverečnej tretiny vstúpil Detroit zostra, nakoľko nemal čo stratiť. Ondrejka sa natláčal do brány a vybojoval pre svoj tím presilovú hru po faule Imricha. V presilovke vystrelil od modrej čiary Mateička, loptička sa odrazila od zadného mantinelu pred prázdnu bránu, ale jeden z hráčov Detroitu opäť nedokázal vyloženú šancu premeniť. Detroitu sa nakoniec podarilo vyrovnať, keď vo vlastnom oslabení dve minúty pred koncom tretej tretiny Lušňák zabojoval, obral obrancu Rebels o loptičku a strelou švihom prestrelil brankára a vyrovnal na 2:2. Záver tretiny bol vypätý, Adamec dostal za reči osobný trest a v zápase dohral. Tretina sa skončila nerozhodne a nasledovalo predĺženie. Hneď na jeho začiatku rozhodol Urbančok a spečatil zisk premiérového titulu PHbL pre Rann Rebels.

Po zápase prišlo na rad odovzdávanie ocenení. Najskôr udelili individuálne ocenenia. Najlepším brankárom ligy sa stal Marek Bartovic z Bostonu Bruins. Cenu za najlepšieho obrancu získal Patrik Potoček z Rann Rebels a do toho istého mužstva putovala aj cena za najužitočnejšieho hráča play-off, ktorú získal Matej Mišura. Najlepším útočníkom sa stal Michal Seman z Detroitu. Na záver kapitán mužstva Rann Rebels Mário Potoček prebral putovný pohár a začali sa oslavy nového majstra.
Zostavy – Rann Rebels: Rosa, Urbančok, Vrábel, Rubint, P. Potoček, M. Potoček, Mišura, Macháč, Imrich,
Detroit: Ondrejka, Lušňák, Seman, Schultz, Paulech, Miezga, Mateička, Adamec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia