Kúpele – oddych, slnko, voda a zážitky

  • Spravodajstvo
  • 8. júla 2013, 07:26
  • Autor:inz

Nie ste ešte rozhodnutí, kde budete tráviť letné prázdniny? Za oddychom, slnkom, vodou a zážitkami nemusíte cestovať za hranice. To všetko nájdete možno len kúsok od vášho bydliska – v Kúpeľoch Piešťany a Kúpeľoch Smrdáky.

V Piešťanoch na vás čaká tradičná letná porcia kvalitnej hudby a umenia – až do polovice júla sa tu koná Piešťanský festival, v rámci neho sa bude oslavovať aj 1150. výročie príchodu Cyrila a Metoda na územie dnešného Slovenska. 5. júla sa na jeho počesť uskutoční koncert nazvaný Chlieb a soľ v podaní Art Music Orchestra.
Stabilnou súčasťou Piešťanského festivalu sú aj Medzinárodné majstrovské spevácke kurzy Petra Dvorského. Od 8. do 18. júla sa v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove budú talentovaní speváci zo Slovenska aj zo zahraničia zdokonaľovať v opernom speve pod vedením garanta Petra Dvorského a jeho lektorov. Záverečný koncert absolventov si môžete pozrieť 18. júla.

Ak do Kúpeľov Piešťany pricestujete v auguste, nenechajte si ujsť ďalšie unikátne kultúrne podujatie – siedmy ročník festivalu mladých umelcov Toccata Art, ktoré sa uskutoční od 11. do 17. augusta.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián