Pozvánka na zastupiteľstvo

  • Spravodajstvo
  • 3. júla 2013, 10:43
  • Autor:red (t)

Piešťanskí poslanci sa pred letnou prestávkou stretnú na ďalšom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. To sa uskutoční vo štvrtok 4. júla od 14.00 hodiny v priestoroch zasadačky v mestskej knižnici. Poslanci tentoraz majú v pláne prerokovať dvadsaťsedembodový scenár stretnutia.

V úvode júlového mestského zastupiteľstva poslanci budú riešiť protest prokurátora proti všeobecne záväznému nariadeniu o mestskej polícii. Poslanci sa budú zaoberať i novým znením nariadenia. Medzi bodmi rokovania je i problematika zrušenia ľadovej plochy na Winterovej ulici v sezóne 2013. Podľa informácií zo Služieb mesta Piešťany v minulom roku náklady na prevádzku mobilnej ľadovej plochy sa vyšplhali na sumu viac ako 16 500 eur. Denne sa tu korčuľovalo priemerne 57 ľudí a počas celej doby fungovania v minulej sezóne si sem cestu našlo 3650 korčuliarov.
Zo šiestich členov mestskej rady za zrušenie klziska hlasoval iba jeden. Podľa tohto výsledku rada preto neodporúča zastupiteľstvu návrh schváliť.
Medzi ďalšími bodmi, ktorými sa budú poslanci zaoberať, je skončenie nájmu futbalového štadiónu. Okrem toho budú tiež hovoriť o zámere výstavby športovej haly v areáli štadiónu. Poslanecká dvadsaťpäťka bude tiež riešiť návrh na čerpanie úverových zdrojov na financovanie investičných akcií a grantových projektov.
V bode rôzne zastupiteľstvo má v pláne riešiť dva body, a to návrh na zriadenie komisie pre rozpočet. Za predsedu je navrhnutý poslanec za Smer-SD Jozef Chudý a za členov poslanci Igor Nicák (Smer-SD), Jozef Malík (neka), Iveta Babičová (SDKÚ-DS) a Juraj Brna (neka).
Druhým bodom rokovania bude odpoveď na petíciu za zníženie sumy za prenájom priestorov v obradnej miestnosti piešťanských cintorínov. V stanovisku spracovávateľ – viceprimátor Timotej Miština uviedol, že aj keď petícia mala formálne nedostatky, zaoberali sa jej vecnou stránkou. Podľa jeho prepočtov, na základe spotreby elektrickej energie v roku 2012, by bolo možné nájom obradnej miestnosti znížiť zo súčasných 110 eur na 95,41 eur. Zmenu však musí schváliť mestské zastupiteľstvo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián