Prvá etapa obnovy pešej zóny v Trnave je hotová

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2013, 13:56
  • Autor:(sita/red)

Prvá etapa obnovy povrchu pešej zóny v Trnave je tesne pred dokončením. Radnica si má dielo prevziať v priebehu tohto týždňa. Riešiť bude v preberacom konaní aj problém s dodanou dlažbu, ktorá má inú farbu ako mala byť podľa projektu. Obnova celej pešej zóny za takmer dva milióny eur má byť hotová na jar budúceho roka.

Konzorcium firiem vedené spoločnosťou OHL ŽS z Brna bude pokračovať prácami na druhej etape, do ktorej je zaradená Hlavná ulica od radnice až po Zámočnícku ulicu. Táto časť má byť podľa harmonogramu dokončená do 8. septembra. Celkovo sú práce rozdelené na štyri etapy, ktoré na seba nadväzujú. V rámci prvej etapy bol vymenený povrch priestoru pred Divadlom Jána Palárika, ktorý bol výškovo spojený s Trojičným námestím.
Autormi projektu obnovy verejných priestorov Hlavnej ulice v Trnave sú Dušan a Christo Dókovci. Projekt ráta s kompletnou výmenou povrchov ulice, mobiliáru, ale aj s výmenou zelene vrátane všetkých stromov. Pešia zóna bude po dĺžke rozčlenená na tri pruhy, stredný bude z prírodnej žuly, okrajové budú zhotovené z betónovej dlažby. Jej dominantou má byť voda v dvoch okrasných fontánach. Zelene bude po novom menej, pretože projekt ráta s oveľa menšími ostrovčekmi okrasnej zelene. Za obeť novej pešej zóne padne 55 stromov brestovca severského, nahradí ich približne rovnaký počet jaseňov mannových a okrasných hrušiek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina