Počas prázdnin budú pokračovať Potulky Malým Rímom

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2013, 09:26
  • Autor:sita/red(i)

Súčasťou kultúrneho leta v Trnave budú aj v tomto roku Potulky Malým Rímom. Seriál tematických prehliadok zákutí mesta otvorí v nedeľu 7. júla návšteva bývalého cukrovaru. O týždeň neskôr budú potulky zamerané na kráľov a ich návštevy Trnavy.

Jedinečná bude aj možnosť spoznať zrekonštruovaný neskorobarokový objekt Káčerovho majera, ktorý bol celé storočie prísne strážený pred zrakom verejnosti a dnes v ňom sídli Krajský pamiatkový úrad Trnava. Potulka po jeho priestoroch s názvom Znovuzrodenie Káčerovho majera sa s odborným výkladom pamiatkarov uskutoční v nedeľu 21. júla.
Účastníci prvej augustovej nedeľnej potulky spoznajú utajené skvosty františkánskeho a jezuitského kláštora a o týždeň neskôr na potulke s názvom Svedkovia času v bronze a kameni si prídu na svoje všetci, ktorí sa chcú dozvedieť viac o sochárskych dielach v Trnave. Posledné dve augustové potulky budú namiesto nedele vždy v piatok a povedú do vojenského archívu v unikátnom objekte areálu bývalej Trnavskej univerzity. Vzhľadom na to, že počet záujemcov o vstup do vojenského archívu je limitovaný, vstupenky na tieto potulky budú len v predpredaji v informačnej kancelárii na prízemí Mestskej veže. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián