Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2013, 13:40
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Súd zmierňuje trest za zabitie Maduničana
Za zločinu zabitia, výtržníctva a podnecovanie k rasovej nenávisti si Peter Herák odsedí z Maduníc odsedí 13 rokov, s jeho komplicom Františkom B. proces v pondelok 1. júla pokračoval na Okresnom súde v Piešťanoch.
Opäť horela skládka v Rakoviciach

Piešťanskí hasiči počas minulého týždňa vyrážali dvakrát na Havran. Oba výjazdy mali niečo spoločné s drevom. Najskôr zachraňovali pílou porezaného muža, potom pílili spadnutý strom oni. Hasili tiež skládku komunálneho odpadu v Rakoviciach.
V prvej etape chcú opraviť tri cesty

Mesto Piešťany vyhlásilo verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác – prvej etapy rekonštrukcie vybraných komunikácií. V tejto časti by mali vynovený povrch dostať cesty na Dlhej ulici, na Dominika Tatarku a tiež na A. Hlinku. Projekt bude pokračovať druhou etapou, v ktorej na vybraných komunikáciách dodávateľská firma urobí lokálne opravy.
Pracovníci Veľkopeku už majú výpovede v rukách

V priebehu uplynulého týždňa odovzdali všetkým 169 pracovníkom piešťanského Veľkopeku výpovede.  Hromadné prepúšťanie, ktoré táto firma nahlásila nielen svojim kmeňovým zamestnancom, ale Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVAR)  tak získalo konkrétnu podobu.
Víkend v Krakovanoch ožil folklórnymi slávnosťami

Už po 47. raz sa v Krakovanoch zišli milovníci folklóru, aby spevom, tancom, muzikou ale aj ukážkami remeselnej tvorby a inými formami ľudovej slovesnosti vzdali hold umeniu našich predkov. V dedine, azda každý druhý obyvateľ pôsobí v niektorom z folklórnych telies podporuje tento festival aj Trnavský samosprávny kraj (TTSK). A tak slávnosti dostali pred siedmimi rokmi názov Župný festival kultúry – Krakovany, nad ktorým drží záštitu predseda TTSK – Tibor Mikuš.
Iron Maiden na Topfest prilákali vyše 30-tisíc ľudí

Priaznivci hudobných podujatí pod holým nebom si užili mnohé hudobné lahôdky počas desiateho jubilejného ročníka festivalu Topfest. Prvý festivalový deň – štvrtok 27. júna patril najmä headlinerovi legendárnym Iron Maiden, ktorí na piešťanské letisko prilákali vyše 30-tisíc ľudí. Počas troch dní nabitých hudbou a zábavou vystúpilo na piešťanskom letisku  na troch pódiách celkovo 70 interpretov.
Vojnová loď Hyperborea sa snaží dobyť Piešťany!

Kormidelník Teres Trák s vervou naskakuje na palubu dvojradovej veslice v službách II. pomocnej légie Rímskej. Píše sa rok 179, zúri vojna s barbarmi a mier je pre ríšu to najdôležitejšie, čo potrebuje. Tentoraz však Hyperborea si to nemieri do osady Laugarácio, ale priamo na kúpeľné mesto.
Cibulková skončila na Wimbledone v treťom kole

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako osemnásta prehrala v sobotňajšom zápase tretieho kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne s 30-ročnou jedenástkou singlového hodnotenia a líderkou deblového systému Robertou Vinciovou z Talianska za 68 minút 1:6, 4:6.
Futbalisti MFK Vrbové zachránili ligu

Futbalová sezóna 2012/2013, už siedmy ročník pôsobenia v tretej lige, bola pre futbalistov MFK Vrbové veľmi náročná. Zachránili sa až v poslednom kole, keď v derby zápase získali plný bodový zisk proti PFK Piešťany. Po jesennej časti získali 18 bodov a dosiahli skóre 11:16. Na jar boli výkony ešte slabšie, získali len 16 bodov so skóre 10:22. Celkovo sa umiestnili na 15. priečke so ziskom 34 bodov a skóre 21:38.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina