Požiadavky Iron Maiden: Slovenské pivo a ticho na Topfeste!

  • Spravodajstvo
  • 26. júna 2013, 11:52
  • Autor:ts

Koncert britskej hudobnej legendy na Slovensku sa blíži. Vystúpenie Iron Maiden v rámci Topfestu bude sviatkom pre priaznivcov heavy metalu, organizátori už finišujú s prípravou šou !

Rockeri z Iron Maiden už poslali organizátorom festivalu kompletný zoznam svojich požiadaviek. Ako všetky hviezdy hudobného priemyslu, aj legendárni Briti si potrpia na detaily a maximálny komfort.

Na Slovensko mieri celkom 70-členná výprava, ktorá zahŕňa pracovníkov starajúcich sa o prípravu stageu a ostatné technické záležitosti, ale i dvoch vodičov vysokozdvižných vozíkov. Celý tím sa bude podieľať na stavbe obrovského pódia, na ktorom Iron Maiden vystúpi už vo štvrtok 27. júna.

V zákulisí bude mať britská skupina nachystaných 12 miestností vrátane dvoch masážnych salónikov, v ktorých má byť kvalifikovaný masér k dispozícii dve a pol hodiny pred koncertom. Samotné vybavenie miestností nezahŕňa žiaden luxus, hudobníci si však potrpia na čistý koberec, dve veľké pohovky a priestranné stoly. V šatni nechcú neónové lampy ani pustenú klimatizáciu. Teplota v miestnosti nemá byť nižšia ako 18 stupňov Celzia, čo však vzhľadom na ročné obdobie asi nebude problém.

V zozname požiadaviek Iron Maiden sú definované aj záležitosti okolo bezpečnosti, v podrobných špecifikáciách pre organizátorov nechýba poznámka, že nikto z ochrankárov nemá mať oblečenie podobajúce sa na policajnú uniformu.  

K menej obvyklým požiadavkám patrí aj podmienka, aby najneskôr 20 minút pred koncertom stíchla všetka živá hudba v areáli, ako aj zhasli všetky svietiace reklamy či nosiče viditeľné z pódia.
Organizátor Dušan Drobný: „Tejto požiadavke sme prispôsobili aj celkový program festivalu, na B stage preto o 19:30hod. bude ako posledná v ten deň prebiehať boxerská show Tomiho Kida a na hlavnom Topfest pódiu bude ako posledná pred show Iron Maiden koncertovať už ich vlastná predskupina Voodoo Six…Následne budú mať požadované ticho pred ich hudobnou smršťou…“

Slovenskí organizátori sa, pochopiteľne, postarajú aj o catering celej výpravy. Hudobníci si prajú v najväčšom množstve neperlivú minerálku, pričom vymenovali tri značky, ktoré za žiadnych okolností nestrpia. Naopak, preferujú známu francúzsku vodu s modrým trojvrším v logu.  

Členovia skupiny chcú tiež prémiové druhy vína, energetické nápoje, rôzne značky piva a aj šesť plechoviek zlatistého moku od niektorého z domácich výrobcov.

Vstupenky na koncert Iron Maiden pod holým nebom ešte sú v predpredaji za špeciálnu predpredajovú cenu 30€. Návštevníkom sa v predpredaji za 45€ oplatí aj permanentka na celý Topfest, ktorý tento rok potrvá tri dni. Na mieste bude už tá istá permanentka stáť 60€!
Kompletný prehľad cien vstupeniek, ako aj program  festivalu je dostupný na webe www.topfest.sk.

Čo požadujú Iron Maiden:
– tri kyslíkové masky na pódiu
– šatňu s vypnutou klimatizáciou, no s chladničkami, čistým kobercom a bohatým cateringom vrátane slovenského piva
– profi maséra a dve masérske miestnosti
– 200 uterákov
– esbeeskárov bez uniforiem
– vysokorýchly internet, pevnú linku, kopírku, tlačiareň
– zabezpečiť, že sa počas koncertu nikto nebude sťažovať na prílišnú hlasitosť
– špeciálne menu pre dvoch členov tímu, ktorí sú vegeteriáni, no okrem mäsa nejedia ani zeleninu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana