V čase svadby saxofonistu Mila Suchomela Američania džemovali

  • Spravodajstvo
  • 20. júna 2013, 09:54
  • Autor:vd

V čase svadby saxofonistu Mila Suchomela Američania džemovali
V Dome umenia opäť zaznel kvalitný svetový džez. Vyvrcholením piateho ročníka džezového Festivalu Doda Šošoku bol v sobotu 15. júna večerný koncert v podaní Sachal Vasandani Quartet z USA, po ktorom nasledovalo nočná džezová búrka famózneho tria hudobníkov z Venezuely, USA a Slovenska, ktorí vystupujú pod menom Benito Gonzales trio. Koncert zaradili do 58. Piešťanského festivalu, uvádzal ho džezmen – kontrabasista Róbert Ragan, ktorý Američanom požičal svoj hudobný nástroj.

V priestoroch stánku kultúry, ale aj džezového klubu v Kursalone vystavovali svoje umelecké diela ovplyvnené džezovou muzikou karikaturisti. Ich výstavu s názvom Džez a karikatúra uviedol piešťanský karikaturista Bobo Pernecký. Nestor festivalu Viktor Nižňanský privítal nielen divákov v Dome umenia, ale nezabudol ich pozvať ani na jam session do klubu, ktorý nesie pečať Doda Šošoku. Tohtoročný festival sa niesol aj v znamení radostnej udalosti – práve v deň konania koncertu sa ženil slovenský saxofonista Milo Suchomel. Ten ešte deň predtým odohral svoj koncert v Kursalone.

Milo Suchomel sa ženil počas koncertu Američanov.


Sachal Vasandani Quartet, ktorý tvoria spevák Sachal Vasandani, klavirista Jeb Patton, hráč na kontrabas David Wong a bubeník Justin Brown sa piešťanskému publiku predviedli ako všestranní umelci. S. Vasandani je totiž nielen vynikajúcim džezovým spevákom, ale venuje sa aj popu. Rodák z Chicaga vyštudoval síce najskôr ekonómiu, no k nej pridal neskôr štúdium džezu a klasickej hudby. Sympatický mladík získal v roku 1999 titul spevák roka a následne vytvoril quartet s Jebb Pattonom, Davidom Wongom a Quincy Davisom. Vystupoval v Európe, v Ázii i vo všetkých džezových špičkových kluboch USA.
Benito Gonzales trio vystupovalo v Dome umenia v zostave: Essiet Okon Essiet z USA, ktorý hral na kontrabas, do bicích udieral Slovák David Hodek a s klavírom čaroval Benito Gonzales z Venezuely.
Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni, pozrite si video a fotogalériu.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland