Jánska noc na letnej teras VIVO

  • Spravodajstvo
  • 20. júna 2013, 08:25
  • Autor:inz.

Blíži sa čarovná svätojánska noc. Už zajtra – v piatok 21. júna večer sa na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch pred kaviarňou VIVO rozhoria magické ohne. Zaznie tu mámivý hlas speváčky Moniky Stanislavovej, ktorej šansóny doletia k hosťom sediacim na terase. Svit mesiaca sa oprie o pohár zaroseného piva i značkového slovenského vína i svätojánskeho nápoja lásky. Do nosa vnikne vôňa jablkovej štrúdle, varenej kukurice, grilovaných medailónikov alebo zaúdenej krkovičky na jablkovom dreve.

To už nohy začnú poskakovať v rytme melódie skupiny Janissa Band, ktorá vás isto-iste inšpiruje k tancu na jednej z najkrajších terás Piešťan. Len kúsok od blahodarnej živej vody vyvierajúcej z útrob zeme sa nemožné môže stať možným. Stačí prísť a nechať sa hýčkať prvým ročníkom podujatia – Jánska noc na letnej terase VIVO.
„Letný slnovrat, teda čas okolo 21. júna, sa odjakživa považuje za veľmi magické obdobie a oslavuje sa po celom svete. Tradične sa tento čas spája s ohňom a zábavou. V krajine, odkiaľ pochádzam, teda v Rakúsku, ale takisto v susednom Bavorsku, je veľká tradícia svätojánskych nocí. Zíde sa celé mesto, pripraví sa ohnisko, okolo neho sa svojimi športovými výkonmi prezentujú deti a mládež, ktoré navštevujú rôzne športové kluby. Keď už oheň, okolo ktorého sedia stovky ľudí, dohasína, začnú ho mladí preskakovať. Preskočenie jánskeho ohňa má priniesť šťastie,“ prezradil Hans Dieter Bergmann, marketingový a obchodný riaditeľ kúpeľov. Ani Slovensko nie je výnimkou, práve naopak – na Jánsku noc sa vraj dokonca aj odkrývali skryté komnaty a ľudia chodili hľadať poklady. Samozrejme, s neistým výsledkom. Zaľúbení počas svätojánskej noci trhali ľubovník bodkovaný, odvar z ktorého im mal zabezpečiť lásku svojho vyvoleného či vyvolenej.
Ak chcete tento rok zaručene prežiť Jánsku noc plnú zážitkov, hudobných aj gurmánskych, zájdite teda do VIVO – víno, pivo a slovenské špeciality. Program večera je naozaj pestrý. „Už od pol ôsmej sa o pohodu hostí postarajú Monika Stanislavová a Miro Fančovič, spievať budú známe šansóny, svetové šlágre a aj pesničky z populárneho televízneho Repete,“ hovorí manažérka kultúrnych programov v Kúpeľoch Piešťany Mária Godálová. „Vystrieda ich skupina Janissa Band, ktorá bude hrať do tanca až do polnoci. Návštevníci si v prestávkach môžu pozrieť aj unikátnu ohňovú show skupiny Flagrans Saltatio,“ dodáva M. Godálová.
„K tomu všetkému budeme podávať vynikajúce grilované špeciality a značkové slovenské vína, čapované pivo a kvalitné destiláty. Ak chcete najdlhší deň a najkratšiu noc v roku stráviť v príjemnej spoločnosti a výbornej atmosfére, vyberte sa k nám,“ pozýva všetkých zábavychtivých čitateľov Piešťanského týždňa, ale aj ich priateľov organizátorka podujatia, riaditeľka hotela Pro Patria Alexandra Lisá.
Názov niekdajšej Kantíny – VIVO – je odvodený nasledujúcim spôsobom – VIno a piVO, Slovenské špeciality. Atmosféru a autentickosť novej slovenskej tváre VIVO posilnia aj pravidelné kultúrne zážitky pre kúpeľných hostí a návštevníkov. Každý týždeň tu môžu počuť slovenské ľudové piesne a každý mesiac sa môžu tešiť na pravú slovenskú zabíjačku. To je len omrvinka z akcií, ktoré kúpele tento rok chystajú. „Na pláne máme pivný aj vínny festival, okolo Huberta budú v kúpeľoch Svätohbertské dni, piecť sa budú torty od mamy a ďalšie príťažlivé akcie, na ktoré všetkých srdečne pozývame,“ dodal H. D. Bergmann.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland