Ad: „Šípkové: Úrodu pooberal ľadovec…“

  • Spravodajstvo / Región
  • 13. júna 2013, 18:13
  • Autor:M. Koščál

V článku „Šípkové: Úrodu pooberal ľadovec sprevádzaný povodňou“ uverejnenom v 22. čísle Piešťanského týždňa boli uvedené nepravdivé informácie, ktoré u čitateľov vyvolávajú negatívny názor na našu organizáciu Povodie Váhu. Nepriamo totiž bolo napísané, že príčinou povodne v Šípkovom bol nevyčistený tok, za čo môže správca toku Povodie Váhu.

Netvrdím, že všetky toky v našej správe sú v poriadku. Z finančného ani z kapacitného dôvodu našej mechanizácie to ani nie je možné. Ale v prípade potoka Šípkovec to v poriadku bolo. Koryto malo svoju plnú prietočnosť. Príčinou vybrežovania vody pri silných búrkach býva pravidelne ľavostranný prítok, ktorý nemáme v správe, nakoľko nemá dostatočnú prietočnú kapacitu, ale hlavným problémom je konštrukčne nevyhovujúci priepust pod miestnou komunikáciou.
Pokiaľ nedôjde k rekonštrukcii priepustu a potrebným úpravám v povodí ľavostranného prítoku, budú sa situácie, ako bola 21. mája, opakovať pri každej väčšej búrke. Pripomínam ešte raz, že naša organizácia na povodni v Šípkovom nenesie žiadnu vinu. Aj v súčasnosti je koryto po povodni opäť vyčistené.

Milan Koščál, riaditeľ Správy povodia stredného Váhu II.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín