Futbalisti PFK nemajú peniaze na súťaže! Skončia?

  • Spravodajstvo
  • 12. júna 2013, 08:48
  • Autor:vd(m)

Ak futbalový klub PFK Piešťany do 20. júna nezíska sponzorské prostriedky na prihlásenie sa do súťaží, s futbalom v našom meste to môžeme zabaliť. Na patovú situáciu upozornil počas štvrtkového rokovania mestského zastupiteľstva manažér PFK Ivan Minarčíny. Poslancov i Mesto Piešťany poprosil o pomoc pri dofinancovaní futbalu v nadchádzajúcej sezóne. Futbalisti potrebujú k dvetisícpäťsto eurám mesačne od mesta ešte ďalších približne tritisíc.

Dôvodom ich nepriaznivej situácie je odstúpenie šéfa a generálneho sponzora futbalistov Khalila Belmechriho. Ten odišiel z klubu v čase, keď mesto s futbalistami rokovalo o dodatku k zmluve o nájme futbalového štadióna.
„Z členských príspevkov rodičov detí vo výške dvadsať eur mesačne prihlášky do súťaží nezaplatíme. Potrebujeme na to okolo tritisíc eur. Stav je kritický, ideme na maximálne úsporný režim,“ povedal I. Minarčíny. „Ak sa mesto nezapojí aktívne do financovania alebo nenájde spôsob spolufinancovania, nechcem byť vulgárny, ale, bohužiaľ, futbal v Piešťanoch ‘zakape‘. Čo by bolo na škodu veci, pretože naše občianske združenie má deväť mládežníckych družstiev so 187 členmi, ktorí hrajú kvalitné súťaže. Starší a mladší dorast hrajú druhú ligu a prípravky nám hrajú súťaže adekvátne finančným požiadavkám,“ dodal Minarčíny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián