Čajky: Tréning je nevyhnutné peklo ak chceš byť pekelne dobrý.

  • Šport / Basketbal
  • 5. júna 2013, 08:53
  • Autor:mp(m)

Piešťanské Čajky svojimi výkonmi v uplynulom ročníku extraligy milo prekvapili a piešťanských fanúšikov si získali svojim sympatickým herným prejavom. Na tento trend by v nasledujúcej sezóne rady nadviazali. Prípravu na sezónu 2013/2014 začali piešťanské basketbalistky 13. mája a v tréningovom procese budú pokračovať do konca júna. Do prípravy sa zatiaľ zapojilo deväť hráčok, ostatné sa zotavujú zo zraneniami alebo s nimi klub nepredĺžil zmluvu. Kvôli reprezentačným povinnostiam chýba aj kapitánka Lucia Krč-Turbová, ktorá sa pripravuje s výberom Slovenska na majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

Počas siedmych týždňov prípravy nebudú Čajky zavreté iba v telocvični. „Zameriavame sa hlavne na silu a kondíciu. Postupne pridávame aj basketbal,“ vytýčil ciele prvej časti prípravy hlavný tréner Martin Pospíšil. Čajky vo svojej príprave využívajú aj fenomén mesta Piešťany, bicykel. „Všetky dievčatá máme k dispozícií vlastné bicykle, čo tréner využíva a chodievame na tréningy aj do kopcov za Piešťanmi. Tréningy v prírode sú príjemnou zmenou po celej sezóne strávenej  v hale,“ pochvaľuje si nezvyčajnú prípravu rozohrávačka Zuzana Pilátová.
Okrem bicyklovania chodievajú Čajky na výbehy k Váhu, alebo si v hale zahrajú futbal. Náplňou tréningového týždňa je trikrát posilňovňa, dvakrát funkčný tréning a momentálne aj štyri basketbalové tréningy alebo spomínane výbehy, či bicyklovanie. „Počas každého tréningu využívame šport-testery, ktoré mapujú srdečnú činnosť hráčok počas tréningu. Tak si môžem aj ja, ale hlavne samotné hráčky skontrolovať, v akej tepovej frekvencii sa pohybujú. Hráčky vedia, kde by sa mali pohybovať, takže napríklad spoločné bicyklovanie nie je rozhodne žiadnym relaxom,“ zdôrazňuje Pospíšil.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava