Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 3. júna 2013, 13:01
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Penam: "Prevádzka bola trvalo neudržateľná."
Spoločnosť Penam Slovakia zatvorí od 1. septembra 2013 pekáreň Veľkopek. Dôvodom tohto neľahkého rozhodnutia je údajne dlhodobo nepriaznivá situácia na pekárenskom trhu a nevyťažená kapacita tejto pekárne. O prácu tak príde 169 ľudí.

„Je nám veľmi ľúto vzniknutej situácie, ale nie je iné riešenie. Z dlhodobého hľadiska bol chod pekárne nerentabilný, a preto bola jej prevádzka trvalo neudržateľná. Produkcia z pekárne bude presunutá do iných prevádzok v rámci Penam Slovakia. Časť zamestnancov bude prevedená na inú prácu v iných pekárňach v rámci skupiny,“ informovala hovorkyňa spoločnosti  Katarína Stupková.
Vo Veľkom Orvišti mal byť biely prášok, našli čierne škvrny

Počas uplynulého týždňa mali piešťanskí hasiči päť výjazdov, riešili dopravné nehody vo Vrbovom a Trebaticiach, asistovali pri vyťahovaní človeka z potoka v Hubine a  hľadali stopu po bielom prášku v potoku vo Veľkom Orvišti. Našli čierne škvrny v mlákach  pri poli. Zmiatol ich ohlasovateľ.
Kúpeľnú sezónu otvorili zdramatizovaním 900-ročnej histórie Piešťan 

Dramatickým pásmom žiakov Základnej umeleckej školy v Piešťanoch o deväťstoročnej histórii Piešťan sa v priestranstve pred Domom umenia skočil slávnostný ceremoniál 22. Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Sobotňajšej slávnosti predchádzal tradičný sprievod, v ktorom nechýbali mažoretky, historické vozidlá, športovci, školáci, folklórne zoskupenia a tiež kráľ na koni v sprievode kňažnej a svojich lokajov.
Mesto si uctilo významné osobnosti Piešťan

Pri príležitosti osláv 900. výročia prvej písomnej zmienky o Piešťanoch udelil primátor Remo Cicutto čestné občianstvo piatim slovenským osobnostiam. Počas slávnostného zasadnutia mestského zastupiteľstva vo štvrtok 30. mája v Dome umenia tiež rozdal Ceny mesta Piešťany. Učiteľku tanca Oľgu Osvaldíkovú, ktorá si odniesla jednu z týchto cien, si prítomní uctili aj so standing ovation.
Klzisko: áno, či nie?

Finančná komisia pri piešťanskom mestskom zastupiteľstve navrhuje skončiť s prevádzkou klziska na Winterovej ulici. Člen mestskej rady nesúhlasí, opačný názor zastávajú čitatelia Piešťanského týždňa.
Trebatické oslavy vo veľkom štýle.

Nielen Piešťany, ale aj Trebatice oslavujú 900. výročie prvej písomnej zmienky o obci. Stane sa tak už tento víkend, počas ktorého vystúpi aj skupina Desmod či Cigánski diabli.
Futbalisti PFK Piešťany v Seredi iba remizovali

Futbalisti PFK Piešťany odohrali 28. kolo tretej ligy v nedeľu v Seredi, kam išli s cieľom naplno bodovať. Na jeseň vyhrali na domácom štadióne nad Sereďou 4:0. Tentokrát sa im cieľ nepodarilo splniť, aj keď viedli o dva góly. Zápas sa skončil remízou 4:4, a tak sa body delili. Piešťanci sa nachádzajú so 46 bodmi na piatej priečke so stratou troch bodov na vedúcich juniorov Spartaku Trnava.
Piešťanské Čajky: Tréning je nevyhnutné peklo ak chceš byť pekelne dobrý.

Piešťanské Čajky svojimi výkonmi v uplynulom ročníku extraligy milo prekvapili a piešťanských fanúšikov si získali svojim sympatickým herným prejavom. Na tento trend by v nasledujúcej sezóne rady nadviazali. Prípravu na sezónu 2013/2014 začali piešťanské basketbalistky 13. mája a v tréningovom procese budú pokračovať do konca júna. Do prípravy sa zatiaľ zapojilo deväť hráčok, ostatné sa zotavujú zo zraneniami alebo s nimi klub nepredĺžil zmluvu. Kvôli reprezentačným povinnostiam chýba aj kapitánka Lucia Krč-Turbová, ktorá sa pripravuje s výberom Slovenska na majstrovstvá Európy vo Francúzsku.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia