Budú schvaľovať novú sociálnu službu

  • Spravodajstvo
  • 31. mája 2013, 07:58
  • Autor:ip

Piešťanskí poslanci budú odsúhla-sovať návrh na zabezpečenie novej sociálnej služby – domáce a mobilné tiesňové volanie a zakúpenie základných jednotiek pre toto volanie. O novej službe budú hovoriť na júnovom stretnutí mestského zastupiteľstva.

„Už v minulosti sme mali záujem o typ sociálnej služby – domáce tiesňové volanie. Bol tam však jeden problém – spoločnosti, ktoré ponúkali tieto zariadenia, neprevádzkovali dispečing. Skontaktovali sme sa s Asociáciou samaritánov Slovenska, ktorí zabezpečujú prevádzku mobilných jednotiek a systému domáceho tiesňového volania spolu i s dispečingom. V tejto oblasti majú štvorročné skúsenosti,“ povedala pre Piešťanský týždeň prednostka Mestského úradu v Piešťanoch Denisa Bartošová.
Spomenula tiež, že iné firmy radnici odporúčali zabezpečenie dispečingu cez pult centrálnej ochrany. Ten prevádzkuje mestská polícia, no táto organizácia nie je oprávnená na vykonávanie tejto služby. Mesto by tam muselo doplniť vlastných pracovníkov.

O tejto téme sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda