Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 27. mája 2013, 13:16
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Ľadovec v Šípkovom poobíjal rajčiny aj marhule
Ľadovec, ktorý sa sypal z oblohy v utorok večer 21. mája pozberal úrodu z niektorých stromov nielen v obci Šípkové ale aj na Prašníku a v okolí. V Šípkovom až do stredajšieho večera hasiči z Prašníka a Vrbového odstraňovali nánosy blata z centra obce. Obyvatelia už mali chodníky pred domami zväčša čisté, aj keď v niektorých miestach potrebovali na zaschnuté v niektorých miestach až päť centimetrové vrstvy blata silný prúd hasičských striekačiek. Potok Šípkovec si už tiekol pokojným tempom a miesta, odkiaľ sa deň predtým valila voda sa dali už len tušiť podľa zaschnutých nánosov blata.

Lietadlo Tupolev ponesie názov Piešťany
Na lietadle TU 134A, ktoré roky chátralo pred piešťanským letiskom, sa po rekonštrukcii objaví názov kúpeľného mesta spoločne s jeho erbom. „Chceme tak urobiť na počesť kúpeľného mesta,“ informoval Piešťanský týždeň Robert Slosiar, vedúci letovej prevádzky Aeroklubu Dubnica nad Váhom.

Nabúral do domu na Radlinského ulici
Na nadjazde za Piešťanmi smerom na Trebatice havarovali dve osobné autá Škoda Felicia a Chevrolet Aveo. Pri nehode, ktorá sa stala vo štvrtok 23. mája pomáhali aj okoloidúci ľudia. Privolaní hasiči poskytli ľahko zraneným osobám z oboch vozidiel predlekársku pomoc, nasadili im fixačný límec a krčnú dlahu a odovzdali záchranárom.

Noc kostolov v piešťanskom regióne
V roku 2011 sa projektu Noci kostolov zúčastnili štyri subjekty piešťanského regiónu, o rok neskôr to bolo už osem. V piatok minulého týždňa sa „Noc“ uskutočnila okrem Kaplnky Sedembolestnej Panna Márie v Piešťanoch v dvoch okolitých obciach – Lančári a Dubovanoch.

Novú sezónu na Eve čakajú viaceré zmeny
Kúpalisko Eva sa pripravuje na svoju 79. sezónu. Odštartovať by mala už tento týždeň – v sobotu 1. júna. Klub vodného póla Kúpele Piešťany na tohtoročnú prevádzku získal dotáciu z mesta, a to vo výške 15-tisíc eur. Kúpalisko bude pre verejnosť otvorené do konca septembra.

Posledný záber s tablom a už len zmaturovať
Štyri maturitné triedy študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch privideli až ku skúškam dospelosti triedni učitelia Emília Sedláčiková, Ľubica Mlčúchová, Anna Pospíšilová a Marián Lukáč. Štvrtáci svoje tablá niesli mestom v piatok 17. mája, ešte predtým sa však odfotili pred vchodom školy.  

Zuzana Vráblová žije v Amerike svoj sen
Piešťanská wakeskaterka Zuzana Vráblová odišla na dvojmesačný pobyt na Floridu. Zúčastnila sa pretekov Byerly Toe Jam, kde obsadila prvé miesto. Trojnásobná majsterka sveta má zriadený blog na webovej stránke redbull.sk, kde opisuje svoj život v Amerike.

Futbalisti PFK vyhrali, stále môžu postúpiť
Zverenci Michala Krajčoviča odohrali na domácom štadióne stretnutie 27. kola tretej futbalovej ligy s FC Petržalka 1898. Aj keď pre divácke oko tento zápas nebol veľmi atraktívny, Piešťanci si vytvorili niekoľko vyložených šancí, no skórovali iba jedenkrát. Tento gól bol pre futbalistov PFK zároveň víťazný a nádej na postup si stále udržiavajú. Momentálne sú v tabuľke štvrtí s jednobodovou stratou na prvých trnavských juniorov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia