Príchod Rómov do mesta nesúvisí s búraním v Trnave

  • Spravodajstvo
  • 24. mája 2013, 13:29
  • Autor:sita/red(i)

Po zbúranom bytovom dome na Coburgovej ulici v Trnave zostal len čistý pozemok, časť jeho rómskych obyvateľov si údajne našla ubytovanie v Hlohovci. Podľa primátora Petra Dvorana to nie je celkom pravda. Príchod Rómov do Hlohovca podľa neho s búraním bytovky nesúvisí.

"Do ubytovne prišla len jedna, možno dve rodiny z Coburgovej ulice v Trnave, aj to ešte pred búraním bytovky. Ďalší Rómovia prišli do Hlohovca za sezónnymi brigádami odniekiaľ z Oravy. Tí z ubytovne ráno odchádzajú pracovať a vracajú sa až večer,“ povedal Dvoran. Obavy z Rómov preto podľa neho nie sú opodstatnené, v meste nezaznamenali ani zvýšenú kriminalitu.
"Treba si uvedomiť, že ubytovňa je súkromné zariadenie, kde sa za bývanie platí. Kto prestane platiť, pôjde odtiaľ preč,“ dodal primátor. Potvrdil, že preveroval fámu o platení ubytovania pre Rómov trnavskou radnicou, tá sa nepotvrdila. 

Trnava dala začiatkom mesiaca zbúrať dom, v ktorom bývali problémoví obyvatelia. Oficiálnym dôvodom na búranie bola porucha statiky. O platiacich nájomníkov sa radnica postarala, poskytla im iné byty v tej istej lokalite. Neplatiči sa museli o seba postarať sami. Uvoľnený pozemok bude ponúknutý súkromným investorom na výstavbu domov, bytov, prípadne pre podnikateľské účely.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina