Pre seniorov pripravujú muzikoterapiu a počítačové kurzy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2013, 07:50
  • Autor:ip

Mesto ešte koncom októbra minulého roku podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt Aktívne starnutie seniorov v meste Piešťany. Poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva odsúhlasili uznesenie o financovaní tejto akcie.

Cieľovou skupinou bude približne 130 seniorov nad 50 rokov s trvalým pobytom v Piešťanoch. Aktivity pre prihlásených seniorov by mali odštartovať už v mesiaci júl.
Celková dĺžka trvania projektu je nastavená aj s podpornými aktivitami na 18 mesiacov. Samotné kurzy budú trvať 15 mesiacov. Seniori si budú môcť vybrať s ôsmich oblastí: základy právnej a finančnej orientácie, počítačový kurz pre začiatočníkov a pokročilých, aktívny rozvoj osobnosti (tréning mozgu, komunikácie, predchádzanie stresom), kurz anglického jazyka, vitalita a zdravý životný štýl, muzikoterapia a spoločenské tance, kurz vyšívania, paličkovania, štrikovania a kurz záhradkárstva.

Radnica pred uverejnením propagácie na prihlásenie sa do kurzov musí vyriešiť miesto konania a prostredníctvom verejného obstarávania vyberie jednotlivých garantov, ktorí budú dozerať na vedenie vzdelávania seniorov vyškolenými lektormi.
Viac o tejto téme nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola