Gruzínski literáti objavovali krásy Piešťan

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2013, 14:43
  • Autor:red

Piešťany zažili ďalšiu zaujímavú návštevu. Tentoraz, v utorok 14. mája, si mesto pozreli a debatovali s domácimi literáti z Gruzínska. Priviedol ich sem spisovateľ a autor kníh Mafia na Slovensku či Gorily v podsvetí Gustáv Murín.

Na návštevu mesta prišiel prozaik a scenárista David Turashvilli, dramatik Basa Janakishvili, literárna vedkyňa a žurnalistka Manana Dumbadzeová a riaditeľka vydavateľstva Asociácie gruzínskych spisovateľov Merani Nana Chochuaová. V mestskej knižnici debatovali so stredoškolákmi a večer v Piešťanskom informačnom centre bol vyhradený diskusii s obyvateľmi mesta.
Gruzínskych literátov na Slovensko pozval spisovateľ Gustáv Murín. O jednom z nich – D. Turashvillim – prezradil, že sa poznajú už dlhých osemnásť rokov a našiel v ňom svojho brata. „Som veľmi dojatý, že sa toto stretnutie podarilo. Od momen-tu, čo poznám Davida, som sa zamiloval do Gruzínska a chcel som Slovákom ukázať, že Gruzínsko je fascinujúca krajina,“ uviedol G. Murín.

Zahraničná delegácia sa zúčastnila aj na slávnostnom ukončení -finisáži výstavy Krásy Gruzínska v priestoroch Galérie Fontána. Toto podujatie svojou návštevou podporil aj veľvyslanec Gruzínskej republiky Alexander Nalbandov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina