TRNAVA: Peniaze na boj s komármi obce zatiaľ nežiadali

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2013, 12:56
  • Autor:sita

Trnavský samosprávny kraj zatiaľ neeviduje žiadnu žiadosť obcí o finančnú výpomoc v súvislosti s premnožením komárov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Patrik Velšic. Kým v susednom Bratislavskom kraji už proti komárom aplikujú postreky, v Trnavskom ešte nezačali.

Starosta Vojky nad Dunajom v okrese Dunajská Streda Donald Alló povedal, že postreky proti komárom im vo vlastnej réžii zabezpečí Vodohospodárska výstavba ako určitý ústretový krok súvisiaci s výstavbou Vodného diela Gabčíkovo. Rovnako sú na tom aj ďalšie dve obce, ktorým sa po výstavbe diela život skomplikoval. Alló potvrdil, že komáre sú v lokalite premnožené.

Obec Tomášikovo v okrese Galanta si podľa starostu Zoltána Horvátha musí poradiť sama. ,,Situácia nie je taká kritická, ako bola v roku 2010, ale komárov je už priveľa. Z vlastného rozpočtu urobíme len miestne postreky pred väčšími obecnými podujatiami, na celoplošný postrek nemáme,“ povedal. Dedinu obklopuje tok Malého Dunaja aj Čiernej Vody. Podľa starostky Čiernej Vody Zuzany Csadyovej je v ich obci situácia s komármi v norme, obyvatelia premnoženie zatiaľ na vlastnej koži nezaregistrovali.

Bratislavský samosprávny kraj má na postreky vyčlenených 175 tisíc eur, Trnavský kraj riešil kalamitné situácie v minulosti z peňazí Centrálneho krízového fondu, do ktorého prispieva kraj aj obce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana