Do Noci kostolov sa v tomto roku na Slovensku zapojí viac ako 50 chrámov

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2013, 10:47
  • Autor:sita

TRNAVA – Herci Lukáš Latinák, Marián Miezga a ďalší ich kolegovia budú v piatok večer v kostole recitovať Hviezdoslava. V Bazilike sv. Mikuláša v Trnave sa zapoja do programu v rámci Noci kostolov. V bazilike budú sprístupnené aj veže, otvorený bude aj karner v susedstve. V Malom Ríme sa do Noci kostolov zapoja štyri rímskokatolícke kostoly a jeden evanjelický.

Verejnosť bude mať možnosť po prvýkrát vystúpiť do veže františkánskeho Kostola sv. Jakuba. V tomto kostole bude pripravená aj výstava predmetov, ktoré vo veži našli počas jej minuloročnej rekonštrukcie. Výstup do veže svojho kostola umožnia aj evanjelici a správcovia kostola v časti Tulipán. Program vo väčšine kostolov, ktoré sa zapojili do tretieho ročníka Noci kostolov, sa začína o 18:00 a potrvá do polnoci.

Noc kostolov sa na Slovensku konala v rokoch 2011 a 2012 pod záštitou Trnavskej arcidiecézy na podnet vtedajšieho arcibiskupa Róberta Bezáka. Po jeho odvolaní sa už arcidiecéza do prípravy podujatia nezapája. Každá farnosť, ktorá má záujem sa k podujatiu pripojiť, si musí program pripraviť a financovať sama.

V minulom roku sa do Noci kostolov na Slovensku zapojilo 186 kostolov, chrámov a modlitební viacerých cirkví. V tomto roku je do podujatia prihlásených od správcov viac ako päťdesiat kostolov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana