Tréner PFK Michal Krajčovič: Najťažší zápas je vždy ten najbližší

  • Šport / Futbal
  • 22. mája 2013, 09:09
  • Autor:M. Sarvaš

Futbalistom PFK Piešťany sa v prebiehajúcej sezóne ako nováčikovi tretej ligy veľmi darí. Po jesennej časti boli na druhom mieste a na jar sa pohybovali okolo prvých troch priečok. No po poslednom prehratom zápase v Nemšovej klesli na piate miesto a na lídra zo Serede strácajú tri body. Paradoxom je, že v jarnej časti sa darí Piešťancom viac na súperových ihriskách ako doma. Na účinkovanie a aktuálny stav v kabíne sme sa opýtali trénera Michala Krajčoviča.

► V jarnej časti si zatiaľ počínate celkom dobre. Bez bodu ste ostali iba v Novom Meste nad Váhom a uplynulý víkend v Nemšovej. Neľutujete tie prehry?
– S jarnou časťou vládne iba čiastočná spokojnosť, pretože sme postrácali veľa bodov na domácom ihrisku a určite sme nepočítali s prehrami s Novým Mestom nad Váhom a Dunajskou Lužnou. Prehra s Novým Mestom bola vôbec prvá domáca pod mojím vedením za dva roky s PFK a s Dunajskou Lužnou to bolo špecifické, pretože za úvodných tridsať minút sme prišli pre červené karty o dvoch kľúčových hráčov a ešte proti nám nariadili pokutový kop. Hrať vyše hodiny o dvoch hráčov menej za stavu 0:1 bolo nad naše sily.

► Boli obe červené karty v dueli proti Dunajskej Lužnej oprávnené?
– Musím povedať, že obe boli podľa mňa oprávnené, no neviem, či by sa rozhodca zachoval rovnako aj niekde inde.

► Na ihriskách súperov sa vám zatiaľ darí. Ste spokojný?
– S našimi „vonkajšími“ zápasmi musím vyjadriť spokojnosť, pretože sme doposiaľ ešte neprehrali a po výhrach nad Dominom Bratislava, v Topoľčanoch a Vrábľoch prišla remíza s juniormi bratislavského Slovanu, no i v tomto zápase sme boli bližšie k výhre než Slovanisti. Mali sme niekoľko vyložených šancí, ktoré sme doslova zahodili. Napriek stratám bodov sme stále v tesnom kontakte so špicou tabuľky, ktorá sa každým kolom mení, a dúfam, že sa tam vyhupneme aj my. Najlepšie v 30. kole, čo by znamenalo celkové prvenstvo v súťaži a postup.

► Do konca súťaže vás čaká ešte niekoľko duelov, medzi nimi s prvou Sereďou, s ktorou odohráte „šesťbodový“ zápas…
– O spomínanom postupe či víťazovi ligy sa bude rozhodovať možno už o týždeň v Seredi, ktorá je momentálne pred nami, ale ako sme sa mohli na vlastnej koži presvedčiť, najťažší zápas je vždy ten najbližší.
Odpovede na ďalšie otázky nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila