Začali stavať univerzitný vedecký park za 42 miliónov eur

  • Spravodajstvo
  • 20. mája 2013, 07:16
  • Autor:sita/red(i)

Základný kameň Univerzitného vedeckého parku Materiálovotechnologickej fakulty (MTF) STU položili v piatok 17. mája v Trnave. Vedecký park za 42 miliónov eur má byť dokončený v polovici roka 2015. Podľa ministra školstva Dušana Čaploviča sa ešte v tomto roku začne výstavba ďalších univerzitných vedeckých parkov.

Univerzitný vedecký park Campus MTF STU – Cambo sa stane prvým univerzitným výskumných parkom na Slovensku. Finančné prostriedky na projekt vo výške 35,7 milióna eur škola získala z eurofondov v rámci Operačného programu Výskum a vývoj. Zo štátneho rozpočtu na projekt vyčlenili 4,2 milióna a sumou 2,1 milióna eur sa do financovania projektu zapojila vysoká škola. Termín realizácie aktivít je do 30. júna 2015, dodávateľom prvej etapy výstavby je spoločnosť ZIPP.
"Materiálovotechnologická fakulta patrí k tým fakultám, ktoré pripravujú absolventov priamo pre prax. Takýto univerzitný park zameraný na nové technológie je podaná ruka finančných zdrojov z Európskej únie,“ povedal minister Čaplovič. Podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša vstupuje MTF týmto projektom do novej fázy kvalitatívneho vývoja, ktorá môže priniesť prospech priemyslu a celej slovenskej spoločnosti. 

Campus MTF STU – Cambo prinesie vybudovanie novej vedeckej infraštruktúry na svetovej úrovni zameranej na výskumné oblasti materiálového inžinierstva, iónových a plazmových technológií ako aj automatizácie a informatizácie priemyselných procesov. Zamestnávať bude špičkových odborníkov v oblasti materiálového inžinierstva a podporí transfer technológií a poznatkov do praxe.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana