Spomínajú na fantastickú kofolu na Vŕšku a leto na Eve a Sĺňave

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. mája 2013, 07:44
  • Autor:vd

Katarína Stančíková bola jednou z redaktoriek Piešťanského týždňa. Pamätníci si spomínajú na jej súhrnné spravodajské informácie v stĺpčeku s jej fotografiou. V redakcii sme ju volali – veľká voda. To preto, že šla cieľavedome za svojím.

V Prahe sa vypracovala na top pracovníka nemeckého koncernu Siemens. S manželom Pavlom sa rozhodli z Piešťan odísť a svoj druhý domov našli v stovežatej Prahe, kde sa im darí.
Keď sa povie Piešťany – čo si ako prvé predstavíte a prečo?

Spomienky na detstvo, horúce letné dni strávené na Eve alebo Sĺňave, balkánsku zmrzlinu na rohu Staničnej, kedysi Malinovskej ulice, na ktorú sa stálo vo fronte, alebo fantastickú chuť čapovanej kofoly na Vŕšku, kde sme sa stavili na ceste z Prúdov.
Ako sa vám žije v Čechách?

Žijeme tu desať rokov a sme spokojní. Praha ponúka takmer neobmedzené možnosti vo všetkých oblastiach. Je to skvelé miesto pre prácu, štúdium alebo kultúrne vyžitie. Vďaka metru sa rýchlo a pohodlne dostaneme z jedného konca mesta na druhý. Počet cudzincov žijúcich v Prahe stále rastie, je tu stále častejšie namiesto češtiny počuť angličtinu alebo španielčinu. Žije tu tiež veľká komunita našich, takže slovenčinu je tu počuť veľmi často.
Pokračovanie tohto rozhovoru nájdete v aktuálnom vydaní PT.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina